Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Θέλω να χαμογελάς






Η ζωή είναι πολλή όμορφη φίλοι μου. Είναι και πολλή μικρή! Θέλω να με ακούσεις λοιπόν. . . (ναι εσύ μην αναρωτιέσαι σα χαζό)Δεν αξίζει να πονάς, να στενοχωριέσαι. Απλά ζήσε τις στιγμές, νιώσε όσα μπορείς. Αλλά ποτέ μην αφήνεσαι στην μαυρίλα. Κοίτα έξω, όλα είναι τόσο όμορφα! Μπορεί να έχεις δυσκολίες, αναποδιές αλλά και ποιος δεν έχει;  Ποιος σου είπε ότι δεν έχει προβλήματα; Πολλές φορές το να μην λέμε κάτι δεν σημαίνει ότι δεν το εννοούμε. . . ή ότι δε συμβαίνει. . .

Τίποτα δεν πλάστηκε ιδανικά και τίποτα δεν έχει σημασία αν σου δοθεί χωρίς κόπο. Μόνο όταν αγωνίζεσαι και παλεύεις για τα όνειρά και τις επιθυμίες σου μπορείς και απολαμβάνεις. Τότε είναι που νιώθεις την δύναμη να σε πλημμυρίζει.

Κοίτα γύρω σου! Πόσοι είναι κοντά σου, πόσοι σε αγαπούν και πόσοι σε στηρίζουν! Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί που σε νοιάζονται και θέλουν το καλύτερο για σένα. Μην τους απογοητεύεις και μην τους πικραίνεις. Μην αφήνεσαι. . . Η δύναμη είσαι εσύ!

Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή είναι να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Με παρέα ή χωρίς. . .

Πρόσφατα διαπίστωσα, για μία ακόμη φορά πως είναι πολύ όμορφο να είναι κάποιος εκεί για σένα όταν τον έχεις ανάγκη. Να είναι εκεί και ας μην τον φωνάξεις. Και να είναι εκεί για πολύ, όσο τον χρειαστείς και για άλλο τόσο. 

Δυστυχία είναι . . . να διώχνουμε από κοντά μας τέτοιους ανθρώπους.
Όπως λένε κάθε άνθρωπος που συναντάς κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει. Αυτό είναι το παιχνίδι! Και είναι ωραίο!!!

Μπορεί κάτι να σε πειράζει, κάτι να θελες να ναι αλλιώς, για κάτι να μετανιώνεις, κάπου να έκανες λάθος και κάπου να υστερείς. Μα δεν σου είπε κανένας ότι είναι τέλειος!

Όλοι κάτι κυνηγάμε και πάντα κάτι δεν είχαμε! Γι αυτό δεν φταίμε ούτε εμείς, ούτε οι άλλοι ούτε η ζωή. Όλα είναι θέμα ισορροπίας! Δεν ωφελεί να πονάς, να κατηγορείς, να  ξεσπάς σε κανέναν!
Όσα είναι στο χέρι σου φτιάξτα! Μην παραιτείσαι! Μην γίνεσαι μίζερος!

Όλοι είμαστε άξιοι της τύχης μας και αυτή την φτιάχνουμε μόνοι μας! Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και προσπάθεια. Το αποτέλεσμα δεν είναι δεδομένο. Αλλά από το τίποτα ερχόμαστε και στο τίποτα πηγαίνουμε! Τα ενδιάμεσα δικά μας ;)

Οπότε δες την χαρούμενη πλευρά της ζωής! Χαμογέλα και αγάπα αυτό που είσαι! Φρόντισε όσους αγαπάς και κάνε τα πάντα για να αγγίζεις έστω και την χρυσόσκονη των ονείρων σου!

Τι κι αν "οι εποχές είναι δύσκολες" . . . Μόνο οι δειλοί τα παρατάνε! Διαλέγεις! In or Out! Οι ευκαιρίες στην ζωή μας δεν είναι άπειρες, ούτε πάντα αυτές που θέλουμε! Αλλά αν πραγματικά θέλουμε δεν θα περιμένουμε μία ευκαιρία. . . Θα φτιάξουμε μία και άλλη μία και ΑΛΛΗ ΜΙΑ!

Η ευτυχία είναι μονάχα ένα βήμα μακριά και είναι στα απλοϊκότατα πράγατα! Στο φως του ήλιου! Στα χορταράκια που φυτρώνουν ανάμεσα σε πλάκες πεζοδρομίου χωρίς φροντίδα, χωρίς νερό και τα πατάνε κάθε μέρα πόσοι! Στο ωραίο όνειρο που είδες χθες! Σε εκείνη τη στιγμή που ποτέ δεν θα ξεχάσεις γιατί γούσταρες ρε φίλε!

Κάθε μέρα είναι νέα μέρα και μπορεί το ποτάμι να μην γυρίσει πίσω, αλλά ποιος μιλάει για "πίσω". Στη ζωή δεν πάμε να ανακτήσουμε τα χαμένα. . . Αλλά να τα κατακτήσουμε ΟΛΑ! Στην τελική θα απολαύσουμε τη μάχη!

Είναι αναγκαίο να αγαπάς τον εαυτό σου! Είσαι γαμάτος -η. . . Αχα!!! you're sexy and you know it!!! :) Αν θες μπορείς να γίνεις καλύτερος -η! Αλλά δεν κάνουμε εξετάσεις ή αγώνες ποιος καταφέρνει πιο πολλά!

Πολλοί που μοιάζουν καλύτεροι/ ομορφότεροι/ τελειότεροι είναι σαν εσένα! Άνθρωποι!
Άνθρωποι με ανάγκες, συναισθήματα, πάθη,  λάθη, καλά και κακά στοιχεία. Αλλά στον χάρτη των προσωπικοτήτων και των πρωταγωνιστών της ζωής όλοι έχουμε θέση και κανείς δεν είναι ανώτερος ή κομπάρσος!

Οι θέσεις διεκδικούνται και κερδίζονται! Τίποτα δεν χαρίζεται, τίποτα δεν είναι δεδομένο αλλά όσο  ζεις όλα παίζονται ΑΚΟΜΑ. . .

Κλείνοντας, κατανοώ ότι σαν κείμενο δεν βγάζει και πολύ νόημα! Και μοιάζει λίγο ξέμπαρκο. Αλλά έχω την αίσθηση ότι πρέπει να βοηθήσω μερικούς ανθρώπους. Δεν μου πάει να ξέρω οτι υπάρχουν άνθρωποι που νιώθουν άσχημα! Για οποιοδήποτε λόγο! Οπότε, απλώς χαμογελάστε....ειλικρινά η ζωή είναι πολύ όμορφη!!! Μην την αφήνεται να χάνεται ΑΣΚΟΠΑ... Χαζούλια, ακούστε την καρδιά σας!!!! 

Καλή τύχη και κάθε ευτυχία από μένα!!! :)

Καληνύχτα και θέλω να χαμογελάς . . .



Πραγματικά χαμένη μάχη είναι μία μάχη που το πιστεύεις, ότι την έχασες!
Jean-Paul Sartre

και. . . 

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, αυτός όμως που δεν αγωνίζεται έχει ΗΔΗ χάσει!
Bertolt Brecht


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένα σχολιάκι θα μας έκανε καλύτερους! Και αν δεν σας κάνει κόπο βάλτε και ένα ονοματάκι ή κάποιο ψευδώνυμο! Μου αρέσει να ξέρω σε ποιους απευθύνομαι και δίνει ένα πιο προσωπικό τόνο! :) :) :)