Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Που & Πως να πλησιάσεις την κοπέλα που σου αρέσει; Β΄ ΜΕΡΟΣ



Μετά από κοπιαστική δουλειά και πολύ έρευνα σας παρουσιάζω τα 10 μέρη για να βρείτε την κοπέλα των ονείρων σας! Αλλά φυσικά αυτό δεν αρκεί, πρέπει να καταφέρετε να την προσεγγίσετε. . . Πάμε μαζί βήμα βήμα, με σεβασμό και συμπάθεια στα φοβισμένα και μοναχικά αγόρια! Ξέρω ότι κάποτε θα το μετανιώσω που αποκαλύπτω τις τεχνικές αλλά δε βαριέστε είμαι καλοσυνάτη! Η ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!! 



  • Στην δουλειά
Αν και καλό είναι να μην μπλέκουμε την δουλειά με τον έρωτα (αν υποθέσουμε ότι έχετε δουλειά) και πάλι σε κάτι εποχιακό μπορεί να θες σώνει και ντε να ρίξει την συνάδελφο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πολλές εταιρίες και εργοδότες απαγορεύουν την σύναψη ερωτικών σχέσεων μεταξύ εργαζομένων για ευνόητους λόγους ή απλά εκείνη μπορεί να είναι διστακτική και με το δίκιο της.

Οκ γνωρίζεστε! Το βασικό είναι να την κάνεις να σε ξεχωρίσει από τους άλλους. Όταν μπορείς να την υπερασπίζεσαι σε άλλους συναδέλφους. Θα είναι υποχρεωμένη απένταντί σου. Και αν σε ρωτήσει το γιατί πες της, μου αρέσει το δίκαιο και εκτιμώ την δουλειά σου. 

Αν δεν την δεις να απομακρίνεται πέρνα στην επόμενη φάση, είναι εύκολο να της εξάψεις την περιέργεια. Ότι δουλειά και να κάνετε κάποια στιγμή θα βαριέστε εκεί θα είσαι εσύ για να της κάνει κάτι ή να της πεις κάτι που θα την ξεσηκώνει. Από ένα κοπλιμέντο, μέχρι μία πρόταση για καφέ ή μία πονηρή πρόταση αν  το σηκώνει εκείνη και το θες εσύ.

Αυτά τα ειδύλλια δεν ευδοκιμούν και πολύ αλλά μέσα σε ένα βαρετό περιβάλλον εργασίας όλοι ψάχνουν κάτι διαφορετικό.Η διαφορά είναι ότι εσύ θα το δημιουργήσεις! ;)
  • Σε πάρτυ φιλικό (so close yet so far)
Το κατ εξοχήν μέρος γνωριμιών. Αλκοόλ, κοινή παρέα, μουσική, σωστός φωτισμός...όλοι οι παράγοντες συνηγορούν στο να την πλησιάσεις πιο εύκολα με περισσότερο θάρρος και ΦΥΣΙΚΑ με καλύτερα αποτελέσματα. 

Έλα όμως που όσο εύκολο μοιάζει, άλλο τόσο δύσκολο είναι. Γιατί αν εσύ είναι από μία τελείως ξεκάρφωτη παρέα και αν είσαι και λίγο ντροπαλός και αν την περιτρυγιρίζουν πολλοί (αντίπαλοι) ή πολλές (κολλητές - σωματοφύλακες) τα πράγματα είναι ελαφρώς σκούρα. Κατ αρχάς πιές ένα ποτάκι (είμαι εντελώς κατά των καταχρήσεων, αλλά που και που επιτρεπο-επιβάλλεται!)έπειτα παρατήρησέ την λίγο και κατανόησε σε τι διάθεση είναι και τι της αρέσει. Αυτό θα σου δώσει στρατηγικό πλεονέκτημα έπειτα.

Από τις κινήσεις της, τα τραγούδια που χορεύει και την συμπεριφορά της προς τους άλλους μπορείς να δεις αν είναι ελεύθερη, καψούρα, εύκολη, απλησίαστη, σνομπ και άλλα. Άρα καλέ μου κυνηγέ ξέρεις πως να κινηθείς. Το βασικό και σε αυτή την προσέγγιση όπως και σε κάθε άλλη, είναι το βλέμμα και το χαμόγελο. Φρόντισε να προσέξει(και δεν εννοώ τρεκλίζοντας με ένα μισοαναμένο τσιγάρο στο στόμα χορεύοντας το "μα εγώ δε ζω γονατιστός είναι της γερακίνας γιος!" ... θες να γίνεις ο ιππότης της και τον Γιακουμή...ιππότη δε τον λες!).

Αφού σε προσέξει, και της έχεις δείξει την γοητευτική- κολακευτική σου ματιά, ώρα να περιμένεις να μείνει λίγο μόνη της. Αν το πάρτι κοντεύει να τελειώσει και εσύ φως δε βλέπεις, φτιάξε τις κατάλληλες συνθήκες. Ζήτα την σε χορό, πιάσε ελαφριά κουβέντα και κάνε την να νιώσει άνετα. Κόψε αντιδράσεις κ ζήτα της να πάτε κάπου μόνοι, και όχι στην κρεβατοκάμαρα, καλύτερα στο μπαλκόνι. Γιατί; Α) Για να μην σε παρεξηγήσει και β) για να κρυώσει να εσύ να προσφερθείς να πας κοντά της ή να της δώσεις την ζακέτα σου. Τσίμπησε το μελανούρι...! Και προς θεού το πρώτο φιλί στο μπαλκόνι ας είναι κάτι του τύπου μέτωπο (ναι πάτερ!) με αυτό θα σ θυμάται κατά πάσα πιθανότητα ΚΑΙ όταν ξεμεθύσει. (Εκτός αν έχεις πέσει σε τύσσισα εύκολη-χύμα, οπότε θα σε προτρέψει εκείνη εξ αρχής να πάτε κάπου πιο ιδιαίτερα και μάλλον όχι σε μπαλκόνι!).
  • Στην παραλία-καμπινγκ και χειμαδιό καταστάσεις
Κοίτα, εδώ η φάση είναι δίκοπο μαχαίρι, ναι μεν είναι όλα χαλαρά άρα και εκείνη ανεξάρτητα χαρακτήρα θα είναι πιο δεκτική σε προτάσεις, αλλά κι εσύ θα βαριέσαι λιγάκι παίζει να είναι και φίλες στο μέσον που εκείνη δε μπορεί να παρατήσει και να γυρνάει με έναν άγνωστο...Ε! Απαιτεί λίίίγη τύχη!

Σε φάση διακοπών τρία είναι τα πιθανά μέρη που θα την πετύχεις. Α) Θάλασσα. Μην διανοηθείς ΠΟΤΕ (ποτέ όμως) να είσαι ο γελοίος που τ=πετάει μπαλάκια του τένις  όχι δεν δείχνεις αθλητικός, απλώς άστοχος ΚΑΙ λιγούρης (σόρρυ αλλά μάλλον αυτό σκεφτόμαστε όταν συμβεί περισσότερες φορές από τα όρια του στατιστικού λάθους!)! Φυσικά αν δεις κοπέλες που είναι αθλητικές και έχεις και παρέα κάποιο φίλο όση μπορείς να της προσκαλέσεις να παίξετε μαζί, έτσι και θα γνωριστείτε και θα σπάσει ο πάγος. Αλλιώς μπορείτε να προσφερθείτε να της βοηθήσετε σε κάτι (πχ να στήσουν την ομπρέλα κλπ). Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι όταν κάποιος μας προσφέρει κάτι χωρίς αντάλλαγμα αμέσως μας γίνεται συμπαθείς και εμείς γινόμαστε πιο πρόθυμοι να του το ανταποδώσουμε αν χρειαστεί(ποταπό...αλλά πιάνει και στα ερωτικά!).

Β) Γειτόνισσα στο δωμάτιο, στο εξοχικό στο τροχόσπιτο βρε αδερφέ. Εδώ είναι πολύ εύκολο. Ζητάς ζάχαρη, φωτιά, πετάς κάτι στην μεριά της για να το πάρεις και μετά αφού γνωριστείτε μπορείς άφοβα να την γοητεύσεις.

γ) Βράδυ βόλτα ποτάκι...απλά τσέκαρε την σχετική κατηγορία στο προηγούμενο πακέτο μην επαναλαμβάνομαι... :P 
  • Στο δρόμο (έσχατη λύση!)
Και εσύ περπατάς ή είσαι στο αυτοκίνητο ή στη μηχανή και τσουπ...η οπτασία μπροστά σου! Τι κάνεις εν κινήσει και σε μερικά δευτερόλεπτα;! 

Φίλε αν θες τη γνώμη μου αν καταφέρεις ποτέ να ρίξεις έτσι κοπέλα, είσαι μεγάλος είσαι θεός είσαι ηγέτης. Είναι αυτονόητο ότι είναι πολύ δύσκολο, αλλά ας κάνουμε μία προσπάθεια.

Λοιπόν, το κακό πρώτα. Δεν την ξέρεις, δεν προλαβαίνεις να την μάθεις ούτε να την παρατηρήσεις ούτε και να σκεφτείς. Το καλό είναι ότι ακριβώς επειδή δεν υπάρχει χρόνος αντίδρασης ότι και αν κάνεις φαίνεται φυσικό και τυχαίο. Αυτό το χαρτί αν το παίξεις καλά και δεν κάνεις κάτι γελοίο ή κάτι που θα τρομάξει μπορεί να σου βγει σε πολύ καλό. 

Αν η φάση είναι στατική μπορείς να βρεις ένα λόγο να της πιάσεις κουβέντα και μετά να της χαμογελάσεις και να της πεις κάτι του τύπου "είσαι μοναδική, σε ευχαριστώ πολύ". Αν χαμογελάσει καλό. Το θέμα είναι πως θα την ξαναδείς. Γράψε στην Athens Voice (γκρίζα διαφήμιση!) στο σε είδα. Ή πες της (μόνο αν φαίνεται πολύ θετική ως τώρα) "υπόσχομαι αν σε ξαναδώ να σου προσφέρω εγώ βοήθεια" αν δεν είναι ηλίθια θα το πιάσει.

Αν είσαι εν κινήσει...(άσε με να σκεφτώ λιγάκι...χμμμ)Αν είσαι σε αυτοκίνητο μπορείς να βάλεις ένα ωραίο κομμάτι να παίζει δυνατά για να της τραβήξεις την προσοχή (καγκουριά μεν αλλά μία φορά μου το έκαναν και τελικά ήταν καλύτερο απ ότι ακούγεται!). Και είσαι με τα πόδια κάνεις το κλασσικό χουλιγουντιανό...πέφτεις πάνω της (μαλακά ανόητε! μην την σακατέψεις!) και της βοηθάς μετά να συνέλθει και της προτείνει επί τόπου καφεδιά για να ξεπληρώσεις...(προσοχή με φιλικό τόνο για να μην το παρεξηγήσει, άλλωστε να δεχτεί θα έχεις χρόνο να σε συμπαθήσει και μετά να το περάσεις στο πιο φλερτ κατάστα!) (πολύ γλυκό, συνήθως πιάνει!)
  • Σε βαρετά μέρη (ιατρεία, δημόσιες υπηρεσίας και τέτοια)
Last but not least τα βαρετά μέρη. Το καλό είναι ότι αν είναι βαρετά για σένα μάλλον είναι και για εκείνη πράγμα που θα την κάνει να σου μιλήσει για κάθε θέμα. Το κακό είναι ότι μπορεί να νιώθει κάπως άβολα (αν πχ είναι άρρωστη δεν είναι για να πιάνει κουβέντα). 

Όπως και να έχει μπορεί με μία γενική διαπίστωση (πω πω πολλές ιώσεις φέτος  ή πολύ κρύο κλπ) ή λίγο ενδιαφέρον (τι έχεις, σου πήρε καιρό να ξεμπερδέψει με αυτή την υπηρεσία κλπ) να την κάνεις να σου μιλήσει. Εδώ όλα είναι στο χέρι σου όσο πιο σωστά κινηθεί η κουβέντα τόσο καλύτερο για σένα. Ψάρεψε λίγο, είναι μόνη, τι ενδιαφέροντα έχει. Βρες κάτι κοινό ας πούμε σινεμά και πες της ότι θες να δεις μία νέα ταινία που βγήκε (και υποθέτεις ότι της αρέσει) και πρόσθεσε με ονειροπόλο βλέμμα, ότι τι κρίμα που οι φίλοι σου δε βλέπουν τέτοιες ταινίες. Και έμμεσα θα την καλέσεις να πάτε μαζί. Προσοχή,  το κοινό που θα βρεις να είναι όντως κοινό...μην πεις μία μπαρούφα και μετά τρέχει να κρυφτείς από μία απαίσια έξοδο.

Όπως κατάλαβες στις περισσότερες περιπτώσεις το κλειδί είναι να της τραβήξεις ευχάριστα την προσοχή και μετά να κερδίσεις την εμπιστοσύνη της όντως φιλικός. Έτσι θα ναι πιο εύκολο αφενός να κλείσετε ραντεβού, όπου θα έχετε άλλη ελευθερία κινήσεων και αφετέρου να της δείξεις ενδιαφέρον αλλά όχι όλο ώστε να θέλει να σε κερδίσει (άρα θα αναρωτιέται, άρα θα σε σκέφτεται και όσο πιο πολύ σε σκέφτεται τόσο πιο πολύ θα της αρέσεις στο τέλος, το κοριτσάκια είναι εγκεφαλικά πλάσματα!).


Επίλογος:
Σε αυτό το σημείο να πω ότι καλό θα ήταν να διαβάσετε πάνω κάτω όλες τις κατηγορίες για να έχετε έναν αέρα και μία ιδέα για το τι αρέσει στα κοριτσάκι και πως περίπου θα ήταν αποδοτικότερο να συμπεριφέρεστε. 
Στόχος του άρθρου όπως έχει ξανα αναφερθεί δεν είναι να βάλει την ανθρώπινη συμπεριφορά σε καλούπια, ούτε να θέσει ανθρώπινα στερεότυπα και κλισέ ατάκες κινήσεις. Κάθε άνθρωπος είναι εντελώς διαφορετικός, απόλυτα μοναδικός και απείρως άξιος να έχει ότι ποθεί. 

Κάθε άνθρωπος ανεξάρτητα από το τι είναι και πως είναι βρει βρει έναν άνθρωπο να τον αγαπά γι αυτό ακριβώς που είναι. Δεν είναι αναγκαίο ούτε καλό να αρέσεις σε όλες. Το σημαντικό είναι να φανεί ότι το φλέρτ είναι μία απλή διαδικασία που κανονικά θα έπρεπε να βγαίνει αβίαστα, άσχετα αν θέλουμε να έχει συνέχεια η ιστορία ή όχι. Το φλέρτ αποτελεί πηγή ζωής, χαράς και έμπνευσης. Είναι εύκολο και δεν χρειάζεται να κομπλάρει κανείς. Ο καθένας έχει τον τρόπο του και δεν υπάρχουν συνταγές. Υπάρχουν όμως τάσεις και κάποιοι θέλουν λίγο σπρώξιμο για να εμπλακούν σε αυτή την διαδικασία. 

Γι αυτό με σεβασμό στον άνθρωπο, αγάπη στον έρωτα και κατανόηση σε κάθε ανάγκη ή λάθος. . . πιστεύω ότι άλλοι φτιάχτηκαν να ταξιδεύουν με μία πυξίδα και άλλοι με επακριβείς χάρτες . . .  Καλό βράδυ!

ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΒΡΕ!!! ΓΙΑ ΤΟ Α' ΜΕΡΟΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ





47 σχόλια:

  1. Γεια σου Αφροδίτη! Χαίρομαι πολύ που έπεσα πάνω στο blog σου. Ειλικρινά είναι πολύ καλή η δουλειά που κάνεις τουλάχιστον στο άρθρο σε σχέση με την προσέγγιση στην κοπελα που αρέσει στον καθένα. Αυτό διάβασα, αυτό κρίνω και κατ επέκταση εμπιστεύομαι! :)
    Βασικά σε βρήκα μέσω του google ψάχνοντας καμιά πρωτότυπη συμβουλή για το θέμα που γράφεις. Η αλήθεια είναι οτι με ενδιέφερε ο τρόπος προσέγγισης στο εργασιακό περιβάλλον (αν και καμένος απο την προηγούμενη δουλειά μου). Παρόλα αυτά υπάρχει μια ιδιαιτερότητα σε σχεση με μένα. Ζω μόνιμα στο εξωτερικό εδώ και 3 χρόνια και έπιασα δουλειά πρόσφατα σε μια πολύ γνωστή εταιρεία. Το θέμα είναι οτι δεν ξέρω κατά πόσο όλα αυτά που γράφεις ισχύουν στην περίπτωσή μου, αν σκεφτείς οτι 1) δεν υπάρχει ελληνίδα ούτε για δείγμα και 2) όλες οι γυναίκες της εταιρείας είναι απο όλα τα μέρη του κόσμου. Φαντάζομαι οτι η εθνικότητα παίζει μεγάλο ρόλο απο το πως έχει μεγαλώσει κανείς και το πως βλέπει τον κόσμο και τους γύρω του. Τέλος πάντων, ερχόμενος στην καινούργια δουλειά, υπάρχουν ενδιαφέροντες παρουσιές στον χώρο αλλά πάντα κολλάω στην διαφορετικότητα λόγω εθνικότητας. Την έχω πατήσει στο παρελθόν γιατί η κάθε κοπέλα είναι μαθημένη αλλιώς. Οπότε κάθε φορά πρέπει να μαντεύω τον σωστό τρόπο προσέγγισης. Σαν συνέπεια να μην κάνω ποτέ την πρώτη κίνηση και να περιμένω απο εκείνη. Και αυτό γιατί μέχρι τώρα έκατσαν κάποιες φάσεις και ακόμα και στην προηγούμενη δουλειά μου που ήρθε και μου μίλησε εκείνη. Βασικά ήθελα να μοιραστώ την σκέψη μου με μία γυναίκα και ίσως να μπορούσες να μου πεις κανα tip, μπας και γίνει τίποτα! ;)
    Thanks!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου κι εσένα! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι για τον νέο μου αναγνώστη!!

      Το να πλησιάσεις κάποια που σου αρέσει στην εργασία σου είναι κάπως δίκοπο μαχαίρι και φαντάζομαι το γνωρίζεις αυτό. Δεν είναι μόνο οι εργασιακοί κανόνες που επιβάλλουν πολλές εταιρίες ή το κουτσομπολιό. Είναι επιπλέον οτι κατά πάσα πιθανότητα και να μην θέλετε θα πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον. Κακή διάθεση σε σχέση με τον εργασιακό περιβάλλον έως και μειωμένη αποδοτικότητα. Οπότε αν δεν είναι κάτι σοβαρό ή δεν είστε και οι δύο πολύ επαγγελματίες καλύτερα να το αποφεύγεις!

      Σίγουρα βρίσκεσαι έξω από τα νερά σου και είναι πολύ φυσιολογικό. Άλλωστε και ο Ελλην ανδρας όσο και να μην το παραδέχεται τα θέλει και λίγο ετοιμα εν αντιθέσει με τους άντρες σε άλλες χώρες. Και όντως όπως αναφερεις και μόνος η ενθικότητα, η κουλτούρα και οι συνήθειες παίζουν μεγάλο ρόλο.

      Υπάρχουν όμως κάποιοι γενικοί κανόνες που μπορείς να έχεις κατά νου. Βέβαια μην πας πάντα με οδηγίες, άσε το ένστικτό σου ελεύθερο για να κρίνεις τι πρέπει να κάνεις ανάλογα την κοπέλα που σε ενδιαφέρει, καθώς κάθε μία είναι διαφορετική.

      Ας πούμε οι Ευρωπαίες είναι αρκετά απελευθερωμένες και τους αρέοσυν οι άντρες που είναι δυναμικοί και παράλληλα σέβονται και την δυναμικότητα κ την ελευθερία της γυναίκας. Πολύ πρόσχαρες αλλά συνήθως πιο δύσκολα κατακτήσιμες είναι οι Λατινοαμερικάνες., που λόγω της επιρροής της θρησκείας και της οικογένειας σκέφτονται πιο συντηρητικά. Πολύ σοβαρές αλλά απελευθερωμένες είναι κ οι αυστραλέζες. Ενώ όσες είναι από τον καναδά είανι πολύ φιλικές αλλά αποφεύγουν τις πολύ μεγάλες σχέσεις. Η αφρική δεν έχει μία ενιαία στάση, αλλά πολλές λόγω θρησκείας είναι ερωτικά απλησίαστες. Παρόμοια τα πράγματα και για την Ασία, μόνο που όσο πας ανατολικότερα οι γυναίκες γίνονται καπως πιο ανοιχτές, αλλά παραμένουν με μία τυπικότητα στα ερωτικά θέματα. Και τέλ΄ςο οι ΗΠΑ που εδώ έχουμε δύο κυρίαρχες τάσεις που έχουν να κάνουν α)με την καταγωγή και β) με την θρησκευτική πίστη. Παραδοσιακά ο νότος έχει πιο καταπιεσμένα κορίτσια (άρα ή υπερβολικά έξαλλα ή πολύ πουριτανά) και ο Βοράς πιο νορμάλ περιπτώσεις πολύ δυναμικές που όμως τους αρέσει να βάζουν τον άντρα πάνω από τις ίδιες (εν αντιθέσει με τις Ευρωπαίες). ¨οσο για την θρησκεία, ως γνωστόν μεγάλος μέρος των ΗΠΑ πιστεύει σε διάφορα δόγματα (και πολύ φανατικά μάλιστα) που συνήθως διδάσκουν την αποχή από το σεξ ή έστω τις λίγες σχέσεις. Ή τους ύψους ή του βάθους.

      Φυσικά σε όλα αυτά βάλε ότι έχεις να κάνεις με μορφωμένες, ανεξάρτητες, αυτόνομες και δυναμικές γυναίκες. Επομένως πάντα θα πρέπει να τις αντιμετωπίζεις σαν πολύ καλούς "αντιπάλους" και κυρίως με προσοχή είναι πολύ έξυπνες κ με πολλά προσόντα για να ανεχθούν πολέλς βλακείες. Επομένως η προσέγγισή σου προτείνω αν είναι άμεση και ειλικρινής. Ας πούμε (αφού κάνετε μία χ παρέα) μπορείς άνετα να προτείνεις ένα ποτό ή ένα καφέ για lunch. Και εκεί θα κρίνεις τι τύπος είναι θα να σχεδιάσεις κατάλληλες στρατηγικές :):)

      Ελπίζω να σε κάλυψα, καλή συνέχεια στο κυνήγι σου κ προσοχή!!!

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα και πάλι Αφροδίτη,
      Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Λοιπόν, αρχικά να σου πω οτι το κουτσομπολιό δεν με απασχολεί καθόλου, δεν με νοιάζει καν τι λένε οι άλλοι και τι φήμες διαδίδουν. Παράλληλα στην εταιρεία, δεν υπάρχει κανόνας που να απαγορεύει τις σχέσεις μεταξύ εργαζόμενων, οπότε και απο αυτό είμαι οκ. Όμως έχεις δίκιο στο οτι αν κάτι παει στραβά μετά δεν θα μπορεί να πέφτει ο ένας πάνω τον άλλον, το έχω ζήσει και ξέρω πως είναι. Και μόνο απο αυτό που έγραψες , με έκανε να σκεφτώ οτι δεν αξίζει, όσο και να μου αρέσει κάποια. Είναι πολύ πακέτο να βλέπεις κάποια που ήσουν μαζί της, κάθε μέρα και να σε τσατίζει τόσο πολύ που να μην μπορείς να δουλέψεις σωστά μετά.
      Η αλήθεια είναι οτι γενικά οι άνθρωποι εδώ είναι πιο προσιτοί και μπορείς να πιάσεις κουβέντα πολύ εύκολα, πράγμα που δεν σημαίνει κιόλας οτι έκανες και σχέση με το να μιλήσεις σε κάποια. Θα συμφωνήσω οτι ο Έλληνας τα περιμένει και λίγο έτοιμα, ετσι μας έχετε μάθει εσείς οι Ελληνίδες (πλακα κάνω).
      Θα κρατήσω τις συμβουλές σου σχετικά με τον τύπο γυναίκας ανάλογα την εθνικότητα για την εκτός εργασίας προσέγγιση.
      Ειλικρινά με κάλυψες σε όλα. Σου εύχομαι ότι καλύτερο! Thanx a million! ;)

      P.S : Θα είμαι stand by για ότι καινούργιο βάλεις στο blogs σου. Να σε ενημερώσω μόνο οτι την απάντησή σου την είδα στην τύχη, έχω κάνει subscribe μέσω mail για ενδεχόμενες ενημερώσεις αλλά δεν μου ήρθε τίποτα (ούτε τα spam)!

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα και πάλι φίλε μου! :)

      Χαίρομαι που σε βοήθησα και πήρες τις αποφάσεις σου! Όσο για την επικοινωνια...όταν κάνεις κάπου σχόλιο να πατάς από κάτω που γράφει παρακολούθηση, ώστε όταν απαντάει κάποιος να λαμβάνεις ειδοποίηση. Το newsletter ειναι στην ουσία μόνο ενημέρωση των νέων άρθρων και καθυστερεί να έρθει κατά 6 ώρες περίπου από την ώρα της δημοσίευσης. (δλδ αν βγάλω νέο κείμενο αυτό θα το λάβεις σε κάποιες ώρες στο μέιλ σου, είναι αυτοματοποιημένη διαδικασία, επομένως δεν μπορώ να την ελέγξω!)

      Και αυτό που λες σε σχέση εμ το φλερτ είναι πολύ σωστό. Ούτε οι άντρες ούτε οι γυναίκες στην Ελλάδα δεν ξέρουν χειριστούν σωστά το παιχνίδι με αποτέλεσμα είτε να χάνεται η μαγεία είτε να μην γίνεται καν στόρυ!

      Από μένα καλό φλερτ και προσοχή! Οι γυναίκες αν μάθεις τα κουμπιά τους, δυστυχώς ή ευτυχώς τις κάνεις ότι θες!

      Καλές αναγνώσεις και τα σχόλια σου πολύ ευπρόσδεκτα!

      Διαγραφή
  2. Καλησπερα.Ειμαι 15 ετων και θελω να προσεγγισω μια κοπελα ενα χρονο μικροτερη απο εμενα.Το θεμα ειναι περιπλοκο.Τη γνωρισα στην κατασκηνωση πριν 5 μηνες.Το δυσκολο ειναι οτι μενουμε σε διαφορετικες περιοχες και δεν βλεπομαστε.Βεβαια ειμαστε φιλοι στο fb ωστοσο δεν ειμαι πολυ κινητικος στο προφιλ της λογω του οτι ειμαι ντροπαλος.Ευχαριστω εκ των προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν μία απλή και εύκολη τεχνική είναι να αρχίσεις να τις μιλάς στο τσατ κ οχι κατ ευθειαν να ορμισεις στον τοιχο της. Δεν χρειάζεται να μιλάτε συνέχεια ή να γίνεις ενοχλητικός

      Αρχικά μπορείς να της μιλήσεις μία μέρα να πείτε τα νέα σας να βολιδοσκοπήσεις κ τα πράγματα. Μέτα από μερικές μέρες μπορείς να της ξαναμιλήσεις και αυτές τις φορές μάθε τι της αρέσει αν έχετε κοινά και τα λοιπά.

      Χτίσε μία μικρή φιλία, όχι υπερβολική αλλά εδνιαφέρουσα κ σιγά σιγά κανονίστε αν το θέλει βέβαια κ μετά από εύλογο διάστημα να βρεθείτε ολοι μαζι με παρέα. Και αν όλα πάνε καλά μπορεί αν βγείτε κ οι δυο σας κάποια στιγμη!

      ΚΑλη τυχη σου ευχομαι!!!

      Διαγραφή
  3. Σε ευχαριστω πολυ για τη συμβουλη σου.Θα προσπαθησω να κανω αυτα που μου ειπες οσο το δυνατον πιο σωστα.Θα σου γραψω την εξελιξη των πραγματων οπωσδηποτε.Παντως και παλι ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ δεν κάνει τίποτα!!! ΜΕγάλη μου χαρά! Φαίνεσαι ευγενικό και καλό παιδί! Είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε μία χαρά! κι αν όχι με αυτό το κορίτσι με το επομένο :) καλή τυχη κ πάλι!

      Διαγραφή
  4. Γεια σου Αφροδίτη . Είμαι 16 ετών και θέλω να προσεγγισω μια κοπέλα που είμαστε μαζί στο φροντιστήριο . Μιλάμε κανονικά σαν συμμαθητές και ξέρω κάποια πράγματα για αυτήν . Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν με βοηθουσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και σε σενα νεαρέ μου! Να βοηθήσω, μεγάλη μου χαρά!

      Το ότι ανήκετε και οι δύο σε μία "ομάδα" και μιλάτε φιλικά είναι πολύ θετικό. Πρώτα απ όλα οργάνωσε τις κινήσεις σου. Έχεις μεγάλο πλεονέκτημα. Πρώτα μάθε αν έχει αγόρι, την άποψή της για τις σχέσεις, επίσης αν έχει πληγωθεί και τέτοια. Επίσης τι την πικραίενι και τι της αρέσει. Και φυσικά ψέρεψε τι της αρέσει (μουσική,, σινεμά, βόλτες δώρα).

      Φυσικά όχι σαν συνέντευξη, αλλά σκόρπια μία ερώτηση εδώ μία εκεί. Αυτό έχει δύο καλά πρώτα μαθαίνεις για εκείνη και έπειτα τηνκάνεις να νιώθει σημαντική (και μαθαίνεις αν έχεις και αντιπάλους). Επίσης μπορεί να την προιδεάσει ότι της αρέσεις, και το επόμενο βήμα να ναι πιο εύκολο.

      Αφού λοιπόν, συγκεντρώσεις αρκετές πληροφορίες για όλα τα παραπάνω ζήτα της να πάτε μία κυριακή για καφέ και να σε βοηθήσει σε καποιο μάθημα (η να την βοηθησεις εσυ αν δεις να δυσκολευεται καπου). Από θα κρινεις πόσο προθυμη ειναι και ποσο δενεται στη βολτα.

      Αναλογα πως παει αυτη η βολτα μπορεις να της πεις να βγειτε και βραδυ σαν ραντεβου.

      Διασπαρτα αν θες δώσε προσοχή α) αν έχει γενέθλια να της παρεις κατι που που θα της αρεσει πολυ κ δυσκολα θα το σκεφτοταν καποιος που δεν την ξερει καλα. β) και στην βολτα μπορεις να της ζητησεις ερωτικες συμβουλες...πες οτι σου αρεσει καποια κ δεν νιωθεις σιγουρος και τετοια .... αναλογα απο τον αν και πως θα σε εμψυχωσει θα καταλαβεις κ αν της εισαι αδιαφορος ή οχι. Και εκεί μπορεις να πεις (αφου υποτιθεται της ζητάς συμβουλες) εντάξει σε ευχαριστω είμαι έτοιμος...θες να βγούμε το σάββατο.... ;)

      Καλή επιτυχια σου ευχομαι και καλη συνέχεια! Οτι χρειαστεις....:)

      Διαγραφή
  5. Να σαι καλά Αφροδίτη μου . Σε ευχαριστώ παρά πολύ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρεμπιπτόντως δεν έχει αγορι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ φίλε μου!!! Αυτό είναι τέλειο! :)¨ολα θα πάνε μία χαρά, σεβασμό, εμπιστοσύνη σε σένα, υπομονή και επιμονή :)

      Διαγραφή
  7. Καληπερα και χρονια πολλα!

    Τι κανουμε ομως στην περιπτωση που ενω εχεις κανει την γνωριμια και καποια τυπικα μπλα μπλα,και θες να την ζητησεις να βγειτε οταν την βλεπεις μονο στην δουλεια της και ακουνε τα παντα και οι υπολοιποι συναδελφοι της???

    Ευχαριστω πολυ!!!


























    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!!! Στείλε μήνυμα ή μέιλ ή ραβασάκι στην τσάντα της! Απλά πράγματα! Να συνυπολογίζεις το πόσο άβολο όμως θα ναι αν φας χυλόπιτα, ή αν σε κάνει βούκινο ή αν μαθευτεί ή αν απλά κάποια στιγμή το ρομάτνζο τελειώσει κ είσαι αναγκασμένος να την βλέπεις συνέχεια μπροστά σου!

      καλή τύχη!!

      Διαγραφή
  8. Καλησπερα Αφροδιτη. Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι οι γυναικες ειναι απλησιαστες απο τη φυση τους. Οι ιδιες δεν κανουν ποτε κινηση για να γνωρισουν αντρες, ουτε την πρωτη κινηση ουτε τη δευτερη ουτε τη χιλιοστη. Περιμενουν παντα απο τον αντρα. Ετσι λειτουργουν βιολογικα. Αλλα ακομα και αν ο αντρας κανει κινση για γνωριμια, παλι θα το παιξουν δυσκολες.
    Ειμαι 35 χρονων και δεν εχω γνωρισει ποτε γυναικα στη ζωη μου. Οχι απλα δεν εχω κανει σχεση η τιποτα με γυναικα, αλλα ουτε καν εχω μιλησει η γνωρισει ποτε γυναικα απο κοντα. Και αυτο ειναι το μεγαλυτερο προβλημα της ζωης μου. η ζωη μου εχει καταστραφει απο ολες τις πλευρες λογο αυτου. Θεωρω δηλαδη οτι η γυναικεια φυση που ειναι απλησιαστη (οπως ειπα προηγουμενως) μου κατεστρεψε τη ζωη μου. εχω υποφερει απο μοναξια σε ολη μου τη ζωη. Αν με ρωτησεις για το πως ειμαι θα σου πω οτι εξακολουθω στα 35 μου να ειμαι εμφανισιμος, ψηλος, λεπτος και με πολυ ελευθερο χρονο, χρημα αλλα το μονο πραγμα που με εχει απογοητευσει ολα αυτα τα χρονια ειναι οτι οι γυναικες ειναι εκφυσεως δυσκολες-απλησιαστες-παθητικες-θυραματα-μηξοπαρθενες και θελουν μονο συναισθημα δεσμευση -σχεση-σταθεροτητα, ενω οι αντρες αντιθετως θελουν μονο σεξ χωρις δεσμευση, χωρις συναισθημα και χωρις να κυνηγησουν.
    Προσωπικα λογω του οτι οι γυναικες ΕΙΝΑΙ απλησιαστες, και λογω της απογοητευσης μου απο το γυναικειο φυλο, εγω δεν θελω ουτε να κυνηγησω ουτε να φλερταρω. θελω να μου κατσουν ευκολα, χωρις να κανω καμια προσπαθεια, και θελω να καθονται και στους αλλους αντρες ετσι.
    Οποτε χωρις να θελω να προσβαλλω το αρθρο σου, μου φαινεται εντελως ουτοπικο, ανουσιο, και δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα. οι γυναικες δεν πλησιαζονται για ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ αρχάς αγαπητέ αναγνώστη ψυχραιμία! Σα πολύ υπερβολικά να μου τα λες! Κατ αρχάς εφ όσον δεν έχεις γνωρίσεις δεν μπορείς να λες ότι δεν πλησιάζονται εύκολα! Μαμά, θείες, αδερφές, ξαδέρφες, νονά, σχολείο, σχολή, δουλειά, γείνονες;;; Προφανώς μας δουλεύεις αλλά εντάξει! Χαλάλι! (Άλλωστε στην Αθήνα ζεις και τον υπολογιστή σου τον έχεις και τον οτε σου τον έχεις...δεν είσαι ούτε σε κανένα βουνό ερημίτης ούτε τίποτα σχετικό!!!)

      Οι γυναίκες δεν είναι απλησίαστες, είναι φυσιολογικά όντα όπως όλοι οι άνθρωποι, με συναισθήματα. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και δεν έχει να κάνει με το φύλλο, υπάρχουν όλα τα είδη γυναικών και όλα τα είδη αντρών.

      Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι δεν κάνεις πλάκα το θέμα σου είναι πολύ σοβαρό και αρχίζει από την δική σου λανθασμένη (έστω και κατά λάθος) στάση και ίσως έχει αν κάνει και με τα πρότυπα που είχες από μικρός για τις ανθρώπινες σχέσεις.

      Οπως και να έχει καλό είναι να μην απογοητεύεσαι, να είσαι φιλικός με άντρες και γυναίκες και να προσπαθείς να είσαι όσο πιο κοινωνικός και λογικός γίνεται!
      Αν αισθάνεσαι ότι δεν είσαι ικανοποιημένος από την ζωή σου πάρε βιβλία βελτίωσης και σου προτείνω να δεις κάποιο ψυχοθεραπευτή, θα σου κάνει πολύ καλό! ΄Η ακόμα και κάποιο group therapy για να κοινωνικοποιηθείς κιόλας.

      Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
    2. Ω και btw αφού έχει καταλήξει ότι οι γυναίκες δεν πλησιάζονται...εμένα τι με θες?! Στο κάτω κάτω υπάρχουν και οι άντρες! Για όλους έχει ο θεός φίλε μου! Καλή τύχη!

      Διαγραφή
  9. Πρωτα απο ολα δεν κανω πλακα με αυτα τα θεματα και οντως ειναι το μεγαλυτερο προβλημα της ζωης μου το οτι δε μπορω να γνωρισω γυναικες. Γραφω εδω και 3 χρονια σε διαφορα φορουμς γιαυτο το προβλημα και μαλιστα δεν ειναι μονο δικο μου προβλημα αλλα ειναι προβλημα των περισσοτερων αντρων. Οι περισσοτεροι αντρες υποφερουν απο μοναξια λογο αυτου του βιολογικου φαινομενου. Οι γυναικες ειναι εκ φυσεως απλησιαστες και αυτο το βλεπουμε και στα ζωα. Παντα το αρσενικο κυνηγαει το θηλυκο για να ζευγαρωσει και ΠΑΝΤΑ το θηλυκο αντιστεκεται τουλαχιστον στην αρχη. Ετσι ειναι η φυση. Οποτε ολες οι οδηγιες για καμακι που περιγραφεις στο αρθρο σου ειναι περιττες και ανουσιες διοτι δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα. Δες μερικα δικα μου αρθρα που εχω γραψει:
    http://sxeseis.gr/viewthread.php?tid=31231&page=29
    http://www.forums.gr/showthread.php?46581-%D0%D1%CF%D0%C1%C3%C1%CD%C4%C1#.UQPlkvKd58E

    Υ.Γ: Οντως στην Αθηνα μενω αλλα αυτο δεν εχει να κανει. Παντου οι γυναικες ειναι το ιδιο απλησιαστες παγκοσμιως. Εχει να κανει με τη βιολογικη διαφορετικοτητα των 2 φυλων: Τα αρσενικα οντα εχουν ερωτικη επιθυμια ενω τα θηλυκα οχι.
    Και δε χρειαζεσαι να εισαι τοσο επιθετικη μαζι μου επειδη λεω την αληθεια που αλλοι δεν τολμουν να πουν...........................Τασος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτη φορά ακούω τέτοιο πρόβλημα αγαπητέ και μου φαίνεται πολύ αφύσικο! Σκέψου ότι για να μπορεί όλος ο υπόλοιπος κόσμος να μην το αντιμετωπίζει ή να το αντιμετωπίζει μία μειονότητα, ίσως κατι στην συμπεριφορά σου ή στις πεποιθήσεις σου τις απομακρύνει!

      Επίσης δες αν έχεις το ίδιο πρόβλημα σε όλες τις κοινωνικές σου επαφές. Και όπως είπα και νωρίτερα αυτό το θέμα χρήζει βοήθειας ειδικού. Τα προβλήματα δεν ξεκινάνε από το περιβάλλον αλλά από μέσα μας και αν δεν είμαστε αρκετά δυνατοί ή ρεαλιστές για να τα δούμε και να τα παλέψουμε οι ίδιοι πρέπει να το κάνει ένας τρίτος. Επίσης αυτά δε λύνονται σε 10 ερωταπαντήσεις.

      Είναι πολύ πιθανό η συμπεριφορά σου να είναι ένα μείγμα απωθημένων, κανών εμπειριών, δική σου προσκόλλησης σε κάποιες ιδέες κα.

      Καταλαβαίνω τους ανθρώπους που έχουν μοναξιά ή δνε βρίσκουν κατάλληλο ταίρι ή είναι πολύ απογοητευμένοι κ πληγωμένοι. Αλλά από μόνο του αυτό που λες ότι ποτέ δεν έγινε τίποτα και μάλιστα βάση αυτού βγάζει και συμπέρασμα για τις γυναίκες δε μπορώ να το δεχτώ. Ακόμα και αν δεν είναι δική σου υπερβολή και πάλι δεν μπορείς να έχεις άποψη για κάτι που όπως λες δεν έχεις γνωρίσει.

      Τέλος, δεν είμαι επιθετική αλλά ειλικρινής και ρεαλιστική. Αναλύω με γεγονότα και λογική διαδικασία.

      Εύχομαι να βρεις τον δρομο σου!

      Διαγραφή
    2. Επιπλέον, δεν γράφω οδηγίες για καμάκι, ΠΡΟΦΑΝΩΣ γράφω 2 κείμενα απομυθοποίησης της δυσκολίας του ερωτικού παιχνιδιού και τα έχω γράψει πιο απλοϊκό ευχάριστο και εύληπτο τρόπο. Αν δεν πιάνουν σε σένα δε φταίω εγώ! Και μην συγκινείς ελλογα με άλογα όντα!

      Χώρια που με το άστοχο παράδειγμα που φέρνεις, αποδεικνύεται ότι οι γυναίκες είναι επιλεκτικές και συνετές ως οφείλουν ενώ οι άντρες λιγούρια και και κυνηγάνε ότι να ναι!

      Διαγραφή
  10. Wraia loipon na pw kai egw san enas 26xronos tin gnwmi mou...thewrw ligaki paidiastikes tis sumvoules oxi se oles tis periptwseis alla stin pleionothta tous...isws eixa allh apopsh an hmoun 17-18..afroditi parola auta kalh prospatheia kai sigoura tha fanoun arketes sumvoules xrhsimes se ena arithmo anthrwpwn!
    H dikh mou apopsh einai oti prepei na spaseis ton pago k na kaneis tin kopela na niwsei aneta k na deikseis endiaferon giautin..k kuriws na exeis to tharros na milhseis!an ths areseis kai oxi k toso petuxhmena na les tha endosei arga i grigora k den ennow oti tha sou katsei mesa sto epomeno duwro alla oti tha xei sxhmatisei thetiki gnwmi k tha einai thema xronou na proxwrisei to pragma!
    Oi gynaikes apo tin mia sixainonte tous peftoules, alla apo tin allh goustaroun to flirt tous apo tin apopsi oti niwthoun elkustikes se ena megalo euros twn andrwn pou fusika mono skopo exei na ths phdhksei kai kavalan to kalami koinws tin vlepoun ligo dives(funny word, don't you think;;)arketes fores me apotelesma otan pragmatika parousiastei kati kalo mprosta tous na mhn to antilamvanonte kai oi xamenes na vgainoun autes sto telos...
    Epishs na sas pw epeidh exw zhsei ekswteriko, oi gunaikes stin amerikh gia paradeigma einai polu pio prosites aptis ellinides(s'auto vevaia den ftene oi gunaikes einai thema koinwnias pou megalwnoun kai gloiwdous sumperiforas apo peftoules apenanti tous, mias kai thewrw oti oi ellada exei paraaa pollous tetoiou styl) kai polu polu pio eukolo na ths plhsiaseis me fusiko tropo me ena authormhto xamogelo h me ena shkwma pothriou k legontas sthn ugeia sou, cheers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα insider και σε ευχαριστώ για το feedback σου! Προφανώς το κείμενο απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, (όπως έχω αναφέρει σε άλλα σχόλιο σε αυτό ή το άλλο μέρος) και γράφτηκε στο πλαίσιο του γενικού φόβου που βλέπω γύρω που. Μικροί και μεγάλοι φοβούνται τις ανθρώπινες σχέσεις και είανι πολύ πληγωμένοι από αυτές. Κυρίως όμως η γενιά μου και οι μικρότερες ζουν και συμπεριφέρονται ιδιότυπα και αντικοινωνικά ( όπως αναφέρω και σε αυτό το κείμενο http://itheatouerwta.blogspot.gr/2012/05/internet.html ).

      Στόχος λοιπόν όπως έχω ξαναπεί ήταν η απομυθοποίηση του φλερτ, με απλό γλαφυρό και προσιτό στο μέσο (και κάτω) αναγνώστη. ΔΕν θεωρώ ότι υπάρχει πανάκεια στις ανθρώπινες σχέσεις, ούτε ότι υπάρχουν μαγικές συνταγές ούτε ότι όλοι μας μπορούμε να μπούμε σε κάποιο καλούπι. Κάθε άλλο υποστηρίζω μέσω των κειμένων μου. ΚΑι αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης του blog άλλωστε! Να ξαναθυμηθούμε την ομορφιά της ανθρώπινης επαφής και της αγάπης, να την κάνουμε όσο το δυνατόν πιο σωστά και συναισθηματικά και μην ξεχνάμε ότι πάνω απ όλα όλοι μας είμαστε άνθρωποι, με τις ίδιες ανάγκες, τις ίδιες ανασφάλειες!

      Πιο συγκεκριμένα για αυτά που λες, δεν υπάρχουν στάνταρ γούστα, όλα έχουν να κάνουν με εσένα και το target group σου! Υπάρχουν όλα τα πιθανά γούστα στον κόσμο...οπότε άλλες θέλουν πέφτουλες άλλες ρομαντικούς για να διαβάζουν ποίηση και να περπατάνε στην βροχή! Και εκεί παίζει ρόλο να ξέρεις τι θέλεις...Σε αυτό και τα δύο φύλα έχουν πρόβλημα! Οι γυναίεκς παρασύρονται από τον συναισθηματισμό και οι άντρες από την σεξουαλική όρεξη.

      Η σειρά είναι ξέρω ποιος είμαι (όσο επιτρέπει η κάθε ηλικία) - ξέρω τι θέλω (ή αποδέχομαι ότι πειραματίζομαι οπότε δεν κολλάω σε ότι να ναι κόσμο!) - τσεκάρω αυτό που βλέπω αν μου κάνει ή όχι (όπως το ερμηνεύει ο καθένας, για να μην πετάμε και τον χρόνο μας δηλαδή!).

      Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεις και πεφτουλες και ντίβες και όλα τα υπόλοιπα!

      Όσο για το κοινωνικό υπόβαθρο και τα συναφή κάποια πράγματα είναι αυτονόητα...η ελληνίδα είναι μυξοπαρθένα γιατί και ο έλληνας θέλει να ναι μαμιας! Οτι δινεις παίρνεις!

      ΤΟ ζήτημα είναι (κάνω κύκό και επιστρέφω στό λόγο ύπαρξης του blog)ότι ο καθένας είναι διαφορετι΄κος, σε ψυχικό επίπεδο όμως είμαστε ποαρόμοιοι. Το περιβάλλον και η προσωπικότητα του άλλου είναι φανερά χαρακτηριστικά και επομένως αξιολογήσιμα. Άρα οι λάθος επιλογές είναι δικό μας λάθος!

      Αν και μία εξαετία μεγαλύτερος ελπίζω να κατανοείς καλά αυτό που λέω!

      Καλές αναγνώσεις και καλή τύχη στην προσωπική σου ζωή!

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα Venus,

    Επανήλθα και βλέπω οτι συνεχίζεις την υπέροχη δουλειά με το blog σου! :)
    Είμαι ο ξενιτεμένος (Emigrant) που σου είχα γράψει για το αν είναι σωστό να κάνω κάτι με κάποια κοπέλα απο την δουλειά μου. Είχαμε καταλήξει στο οτι τελικά δεν αξίζει να κάνεις κάτι γιατί τελικά αν στραβώσει, θα την τρως στην μάπα κάθε μέρα στην δουλειά.
    Παρόλαυτα και χωρίς να το επιδιώξω αρχικά, ήρθαν έτσι τα πράγματα και τελικά είμαι με μία κοπέλα, 21 χρονών (εγώ είμαι 34) απο την δουλειά φυσικά.
    Αρχικά θα ήθελα να σε ενημερώσω οτι δεν έχουμε σχέση (έτσι λέμε), παρόλο που ότι κάνουμε είναι σαν να έχουμε. Αν και με βολεύει κάτι τέτοιο, τι σχέση να κάνεις με ένα άτομο που δεν έχει ζήσει τίποτα ακόμα στην ζωή της?
    Πάμε στο ζουμί τώρα. Στην αρχή όλα ήταν καλά αλλά έχουμε καταλήξει να βλεπόμαστε κάθε μέρα στην δουλειά και στο σπίτι μου ή σπίτι της σχεδόν κάθε μέρα στο δεύτερο. Την έφερα και Ελλάδα 1 βδομάδα τον περασμένο μήνα. Παρόλα αυτα η συμπεριφορά της είναι συνήθως παγωμένη τώρα τελευταία αν και γενικά σαν χαρακτήρας είναι έτσι.
    Να σου κάνω έναν πρόλογο αρχικά για να καταλάβεις για την κοπέλα. Η κοπέλα έχει μεγαλώσει στην Δανία απο 2 μηνών παιδάκι, και η καταγωγή της είναι απο Ουγκάντα. Αυτό βέβαια σημαίνει οτι είναι και μαύρη. Κανένα πρόβλημα σε αυτό (γιατί αν είχα δεν θα ήμουνα και μαζί της). Το επισημαίνω, γιατί πολύ μου λένε οτι οι μαύρες έχουν γενικά μια διαφορετική συμπεριφορά και κυρίως επιθετική. Είναι πολύ εγωίστρια (όπως και γω άλλωστε). Είναι όμως πολύ εντυπωσιακή σαν γυναίκα, μου αρέσει πολύ και το διακρίνω στην δουλειά και έξω απο τις αντιδράσεις άλλων ανδρών που κολλάνε όταν την βλέπουν. Αυτό βέβαια είναι κάτι που μου αρέσει να ξέρω οτι έχω κάποια δίπλα μου που την θέλουν πολλοί.Το αφήνω να μου πεις και συ πάνω σε αυτό.
    (έρχεται το 'Β μέρος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΄Β μέρος απο Emigrant :

    Το θέμα είναι οτι έχω φτάσει σε ένα σημείο, που σκέφτομαι τα εξής:
    Είμαι με μια εντυπωσιακή γυναίκα αλλά
    α) Δεν μου δίνει αυτά που θέλω, είναι ψυχρή, έτσι έχει μάθει, μου το είχε πει απο την πρώτη μέρα αλλά παρόλα αυτά, δεν μου δείχνει και πολλά, και προπάντων δεν ανοίγεται. (Και καλά έχει πληγωθεί στο παρελθόν). Αν και εκδηλώνει πολύ ενδιαφέρον όταν έχω κάποιο πρόβλημα, είναι πάντα κοντά μου.
    β) Οι αντιδράσεις πολλές φορές είναι να σου σπάνε τα νεύρα, είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω της καταγωγής της.
    γ) Εμείς οι νότιοι έχουμε μάθει στο να είμαστε στις σχέσεις μας πιο κοντά, αγκαλιές φιλιά κλπ. Αλλά η συγκεκριμένη ανατριχιάζει στην ιδέα αυτή, αν και προσπαθεί κάποιες φορές. Δεν της αρέσει να την αγγίζει πολύ ούτε η μάνα της, το θεωρεί περίεργο και οτι καταπατήτε ο «χώρος της»
    Έχω φτάσει σε ένα σημείο να είμαστε μαζι και να μην περνάμε καλά, να μην έχουμε τι να πούμε ή τι να κάνουμε εκτός απο τα κλασικά και πολλές φορές να ψάχνομαι να τσακωθώ με το κάθε τι, αν και την θέλω. Σκέφτομαι να τελειώσω αυτό που έχουμε, αν και ανατριχιάζω στην ιδέα να την βλέπω κάθε μέρα και να μην μιλάμε ή να προσποιούμαστε , και πόσο μάλλον να βρει κανέναν άλλον απο την δουλειά...ουρά περιμένουν. .. Το ξέρω οτι είναι πολύ εγωιστικό, αλλά είναι πολύ άσχημο να το ζήσω.
    Αν και οφείλω να ομολογήσω οτι μέχρι τώρα, είναι πολύ σεμνή και δεν έχει δωσει δικαίωμα σε κανέναν. Κανένας στην δουλειά δεν ξέρει τι παίζει και όλοι, φίλοι και γνωστοί την θαυμάζουν και έχουν να λένε οτι είναι πολύ όμορφη αλλά ντροπαλή κλπ.
    Προσπάθησα μία βδομάδα πριν να την «αφήσω» της το είπα Παρασκευή πρωί στην δουλειά, όλο το οχτάωρο δεν μιλάγαμε, και το απόγευμα που σχολάσαμε, έτρεξε πίσω μου λέγοντάς μου συγνώμη και οτι θα αλλάξει. Έ άλλαξε 3-4 μέρες και έχουμε πάλι τα ίδια. Προχθές πήγα να την διώξω απο το σπίτι μου, λέγοντάς της να πάρει το λεωφωρείο και να πάει στο δικό της και έβαλε τα κλάμματα.
    Φοβάμαι μήπως κάνω λάθος αν την αφήσω, μήπως ζητάω ότι είμαι μαθημένος να έχω και εκείνη απο φυσικού της δεν μπορεί να μου τα δώσει/δείξει με τον δικό μου τρόπο αλλά με τον δικό της. Φοβάμαι μήπως δεν βλέπω τον τρόπο που ενδιαφέρετε επειδή θέλω αυτόν που έχω μάθει. Απο την άλλη όμως φθείρομαι καθημερινά και περνάω τον χρόνο μου μαζί της όχι και τόσο ευχάριστα. Μετά μιλάει ο εγωισμός και λέει να μην το κάνω. Και έτσι κάθε μέρα είμαι με τα ερωτήματα να τρέχουν στο μυαλό μου.
    Θα μου πεις, που πας με το 21 χρονών κορίτσι? Και τι περιμένεις να βγάλεις απο αυτό? Ξέρω οτι θα έχει τέλος, γιατί έτσι και αλλιώς θα φύγει σε 1 χρόνο πίσω στην Δανία ( αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλει να δεσμευετεί , άσχετα αν είνα λίγο περίπλοκο στο μυαλό της όλο αυτό). Άλλα και μόνο που είμαι μαζί της, παίρνω τα πάνω μου. Και αυτή την στιγμή δεν δεν θέλω να μείνω μόνος, δεν έχω συνηθίσει να είμαι μόνος μου.
    Πες μου σε παρακαλώ και συ την γνώμη σου αν και είναι ολοφάνερο φαντάζομαι το τι πρέπει να κάνω...
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φίλε μου, φυσικά και σε θυμάμαι!
      Κατ αρχάς το λες και μόνος σου, δεν έχετε σχέση....επομένως όλα αυτά που ζητάς δεν έχουν θέση σε αυτό που κάνετε, επομένως θεωρώ την συμπεριφορά της σωστή, είναι εκεί για δουλειά και κάνει σεξ με έναν συμπαθητικό κύριο! That's it! Όσο αφορά τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα και τις συνήθειές της, πρέπει να την δεχτείς όπως είναι. Καταλαβαίνω ότι ξαφνιάζεσαι γιατί έχεις μάθει αλλιώς, και ότι στην ηλικία σου έχει καθορίσει τι κάνει το αρσενικό και το θηλυκό. Αλλά πρέπει να αποδεχτείς ότι στο περιβάλλον που βρίσκεσαι θα έρθεις σε επαφή με διαφορετικούς ανθρώπους.

      Αν θεωρείς ότι δεν αντέχεις την ανεξαρτησία και τον δυναμισμό αυτών των γυναικών σε επίπεδο σχέσεων, προσανατολίσου σε μεσογειακούς ή λατίνους λαούς.

      Όσο για την ηλικία, δεν βρίσκω τις σχέσεις με διαφορά ηλικίας τόσο καλές, αν και αυτά δεν τα κανονίζεις. Απλώς είναι καλό μακροπρόθεσμα για την ευρυθμία της σχέσης δύο άνθρωποι να βρίσκονται στην ίδια φάση ζωής! Αν ας πούμε ο ένας σπουδάζει (και άρα είναι στο ψάξιμο της ζωής) και ο άλλος δουλεύει (βάζει άλλες προτεραιότητες, στόχους, είναι ανεξάρτητος) θέλει διαφορετικά πράγματα, τα οποία τα προσεγγίζουν κι αλλιώς. Οι μεγάλες διαφορές ηλικίες μόνο πάθη δημιουργούν και για να πιάσουν πρέπει και τα δύο άτομα να είναι σε μία ηλικία που είναι ανεξάρτητα, οικονομικά αποκατεστημένα και χωρίς την ανάγκη για ερωτικά παιχνίδια και συλλογή εμπειριών!

      Όσο αφορά με την συγκεκριμένη κοπέλα, αν σου αρέσει μπορείς να συνεχίσεις αυτό που έχετε, αν όχι τελείωσε. Για την ίδια δε νομίζω ότι θα αποτελεί και τόσο πρόβλημα καθώς διαισθάνομαι ότι πιο ξεκαθαρισμένα τα πράγματα. Ας πούμε ότι θα είστε κάτι σαν fuck buddies και ως εκεί. Που είναι ξεκάθαρο μεν, δεν θα κάνει κακό στην εργασίας σας αλλά εκδηλώνεται και τον ερωτισμό σας.

      Σε όλες τις σχέσεις οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί, αν σου κάνουν μένεις μαζί τους, αν όχι προχωράς. Εφ όσον δεν υπάρχει έρωτας δεν βρίσκω το λόγο να μην κρίνεις τα πράγματα καθαρά λογικά!

      Καλή τύχη σου εύχομαι και άλλη φορά μακριά από το εργασιακό περιβάλλον για καλό και για κακό....οι άντρες Έλληνες καλώς ή κακώς δεν είστε και πολύ φιλελεύθεροι ή προοδευτικοί! Να βγαίνεις πιο συχνά για να ανοίξει ο κύκλος σου ή ξεκίνα κάποια δραστηριότητα και όλα θα πάνε τέλεια!!!

      Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  13. Αγαπητή Αφροδίτη,
    Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Emigrant here! Ήμουν έτοιμος να σου γράψω για την συνέχεια της υπόθεσης γιατί χθες είχαμε εξελίξεις αλλά με εξέπληξες ευχάριστα.
    Μιλήσαμε χθες, πήγα απο το σπίτι της μετά την δουλειά μας, και της είπα το τι θέλω απο την πλευρά μου και οτι δεν μπορεί να μου τα δώσει, σε πολύ ήρεμο κλίμα βέβαια, μου είπε και εκείνη τα δικά της και πως βλέπει τα πράγματα εκείνη και καταλήξαμε να είμαστε χαλαροί και ωραίοι, και να μείνουμε φίλοι, κάτι που επιβάλεται λόγω δουλειάς. Συμφώνησε απο την αρχή στο να διακόψουμε ότι είχαμε, οπότε κανένα πρόβλημα (ίσως και λόγω εγωισμού της? ). Και το λέω αυτό γιατί στην αρχή ήταν πολύ άνετη, προς το τέλος που έφευγα απο το σπίτι της βούρκωσε λίγο, δεν ξέρω.
    Το θέμα που με απασχολούσε περισσότερο ήταν το πως θα είμαστε την επόμενη μέρα στην δουλειά. Μπορώ να πω οτι είμαστε μια χαρά, ίσως να προσποιείται. Πάντως αν κυλήσει έτσι νομίζω οτι πήρα την σωστή απόφαση. Όσο για εκείνη, νομίζω οτι και απο την χθεσινή συζήτηση, μάλλον δεν ξέρει 100% τι θέλει.
    Τώρα πάνω σε αυτό που λες, ξεκινήσαμε σαν fuck buddies, όπως λες και κατέληξε να βρισκόμαστε κάθε μέρα και να περνάμε πολλές ώρες μαζί, βάζοντας και το sex μέσα στα υπόλοιπα. Μόνο που στην πορεία αυτό που ζούσα ήταν σαν να ήμουνα σε σχέση χωρίς να το λέμε. Τέλως πάντων το θέμα είναι οτι τελείωσε και πάμε παρακάτω.
    Η αλήθεια είναι οτι δεν ήθελα να κάνω κάτι στην δουλειά αλλά ήρθε απο μόνο του, σου είχα πει οτι δεν θα το επιδιώξω.Όμως όταν δεν το επιδιώκεις, τότε σου έρχεται. Όσο για τις παρέες, εδώ στην πρωτεύουσα που ζω, έχω πολύ ανοιχτό κύκλο και δεν υπάρχει πρόβλημα για νέα γνωριμίας. Το θέμα είναι οτι περνούσα πολύ χρόνο με την κοπέλα και δεν είχα πολύ χρόνο για τα υπόλοιπα. Αλλά όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Ευτυχώς φαίνεται οτι δεν θα είμαι για πολύ μόνος! ;) ένα πράγμα που με απασχολούσε ήταν και αυτό.
    Σαν επίλογο θα ήθελα να σου πω, να συνεχίσεις αυτό που κάνεις, βοηθάει πολύ όλους εμάς, που βρισκόμαστε σε στιγμιαία αδιέξοδα. Την επόμενη φορά που θα έχω πρόβλημα, μην ανησυχείς, ξέρεις οτι θα σου γράψω πάλι! :) Keep up the good work!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου Αφροδίτη! Χαίρομαι πολύ που έπεσα πάνω στο blog σου. αυτό που κανό μόλις τώρα δεν το έχω ξανακάνει ποτές.δεν το ξέρει κανένας το πρόβλημα μου. είμαι 19 χρόνων και μέχρι σήμερα δεν έχω πλησίαση ποτές κοπέλα στην ζωή μου.γιατί όταν μου αρέσει μια κοπέλα φοβάμαι να πάω να της μιλήσω γιατί λέω 1 σιγά μην γυρίσει και κοιτάξει αυτή έμενα [δεν είμαι άσχημος και το ξέρω ούτε όμορφος μην με περάσει για ψώνιο είμαι φυσιολογικός] 2 φοβάμαι ότι όταν πάω να της μιλήσω ότι δεν θα ξέρω τι να πω και θα έτσι ή θα πω καμιά βλακεία και θα γελάει μαζί μου.εάν κατάφερνα να έβρισκα μια λύσει πόσες φορές κάθομαι και τα σκέφτομαι. ευχαριστώ που κάθισες και το διάβασες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Γιώργο! Και εγώ χαίρομαι. Πιστεύω ότι όσο το καθυστερείς τόσο θα σε αγχώνει. Είναι όπως με το διάβασμα. Δεν έχεις όρεξη, σε πιάνει το άγχος, δεν ξέρεις από που να αρχίσεις, σκέφτεσαι ότι δε θα προλάβεις και πετάς τον χρόνο σου αναλογιζόμενος πόσο δε θα τα καταφέρεις. Ενώ αν απλά άρχιζες κουτσά στραβά εστω θα είχες αν όχι τέλεια, σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα από το τίποτα.

      Όπως γράφω και σε μία απάντηση πιο κάτω να έχεις αυτοπεποίθηση. Δεν γεννήθηκε κανείς ξέροντας τα πάντα αλίμονο. Και βλακείες θα πεις, και χυλόπιτες θα φας και κοπέλες θα κερδίσεις και καλύτερος θα γίνεις.

      Πίστεψε σε σένα, να σαι ο εαυτός του και να το πηγαίνεις μαλακά, δε χρειάζεται με την μία να το παίξεις ο σούπερ γόης. Αν σε βοηθάει μιλα φιλικά με κοπέλες, για να εξοικειωθείς με το να μιλάς μαζί τους και να σαι λιγότερο αμήχανος όταν θα σου αρέσει κάποια. Κάθε φορά που θα σαι κάπου, πχ για να πάρεις καφέ κάνε ένα κοπλιμέντο, όχι πρόστυχο ή με παράξενο ύφος, αλλα με φιλική διάθεση και χαμόγελο.

      Σε όλους αρέσουν τα όμορφα λόγια. Έτσι, θα νιώσεις πιο σίγουρος για σένα. Σίγα σιγά μίλα και σε κορίτσια. Πιάσε κουβέντα από για το βιβλίο που διαβάζουν ή αν κάθονται σε μία βιτρίνα πες θα σου φώτιζε τα μάτια αυτή η μπλούζα (μη πεις κάτι για εσώρουχα, φούστες κλπ γιατι θα φανεί λίγο τρομακτικό).

      Απλά αφέσου και προσπάθησε. Μακριά από ιντερνετικές γνωριμίες γιατί θα μάθεις να ναι όλα έτοιμα και δε θα σου δώσει τις ικανότητες για να πλησιάσεις κάποια από κοντά. Χαλάρωσε και δοκίμασε. Όσο πιο πολύ δοκιμάζεις τόσο πιο πολύ θα δεις τι πρέπει να βελτιώσεις. Και εννοείται δεν θα ανταποκριθούν όλες. Λογικό δεν είναι; Απλα μη γίνεσαι ποτέ πιεστικός ή χυδαίος. Τουλάχιστον, ακόμα και αν δε τους αρέσεις να σε θεωρήσουν έναν cool τύπο.

      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  15. Οι γυναικες ειναι ολες απλησιαστες για γνωριμια. Εννοω φιλικη γνωριμια, και οχι ερωτικη. Το παιζουν ολες αδιαφορες. Ετσι ειναι απο τη φυση τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι τώρα εσύ τι γνώρισες όλες, τις μελέτησες και έβγαλες και συμπεράσματα...

      Δεν είναι έτσι όλες οι γυναίκες. Ίσως είναι όλες όσες εσύ γνωρίζεις. Οπότε άλλαζε το κριτήριο που σε εκλύει σε τέτοια άτομα.

      Δεν είναι θέμα φύλου, αλλά ανθρώπου. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη που είναι εφικτό να βρεις οποιοδήποτε άνθρωπο (χαρακτήρα, προσωπικότητα, προτιμήσεις κλπ) μπορείς να φανταστείς.

      Ωρίμασε λοιπόν και μάθε να χρησιμοποιείς το μυαλό σου.

      Διαγραφή
  16. kalispera afroditi.vrisko poli endiaferon ta arthra s kai ipa na zitiso tin gnomi sou.ime 23 xronon kai meno stin athina.piga gia ena 3hmero na do tin aderfi mou pou spudazi ston volo kai gnorisa tin koliti tis i opia ine 3 xronia mikroteri apo mena kai me to pou tin ida mou arese apo tin proti stigmi.tin flertara elafra kai edixe mia as poume eugeniki dektikotita.vevea ine poli dropali opos exo katalavi kai epidi ine kai fititria ine ligo stin kosmara tis ala mou aresi to oti ine esostrefis kai xamilon tonon.to perivalon egine oikeio th elega apo tin proti mera....parolauta ego imun sigratimenos sta logia mou kanodas humor me metro vevea.ekini geluse sinexos kai dixni na me sibathi alla thelo na valo enan tixo oste na min peraso stin friend zone..rotisa tin aderfi m an tis ipe tipota gia mena alla an kai den exi sxesi auti i kopela i aderfi m mou ipe pos den exo elpides mazi tis...pragma pou to vrika ilithio giauto sinexisa na epimeno kai to deutero vradi kai otan pigame sto club ekini oxi mono xoreue tin perisoteri ora mazi m alla prosferthike na me kerasi kai ena poto kai kathos feugame to proi i aderfi mou ego kai auti,mou epiase to xeri agaze kai egire to kefali tis pano mou eno den ipie poli...telos padon na min ta polilogo tin afisame spiti tis kai meta figame ala ego eprepe na giriso athina giati duleua..ego omos kratisa epafi meso facebook kai tis estelna pou kai pou kai mou milage pada se filiko epipedo an kai ixere apoti mou ipe i aderfi mou apo to proto kiolas vradi oti tin gustaro..dokimasa na to pexo skliros kai na min tis stilo ala den mou estelne eekini giauto tis xanaestila kai kati alles fores...mou apadusa pada sto idio still..exun perasi 2 mines kai tha kateuo ston volo gia poli kero autin tin fora alla den xero pos na tin prosegiso...den xero ti na kano...na epimino i na epixiriso kati allo..apla fovame na diakindinepso giati mou exi kani to click kai den to exo xanapathi auto...apla epidi merikes ginekes to ektimun otan o adras epimeni giauto kai ego ipa na to dokimaso efoson den vrisko ali epilogi mazi tis...i parea mou diafoni kai mou leei pos otan kanis ena vima esi prepi kai ekini me tin sira tis na kani ena vima..ala den kani kanena..ala den ine kai adiafori...isos ine berdemeni..tha se parakalousa na me voithuses ligo dinodas mou kapia simvuli..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! ΓΙΑΤΙ GREEKLISH.... Τεσπα. Κατ αρχάς, προσωπικά δεν θα σου πρότεινα να μπλέξεις με κοπέλα φίλη της αδερφής σου. Ό,τι και να γίνει στην σχέση, αργά ή γρήγορα θα τελειώσει η ιστορία και η αδερφή σου θα ναι σε πολύ δύσκολη θέση και το πιθανότερο είναι η φίλη της να απομακρυνθεί. Τόσες κοπέλες υπάρχουν.

      Επίσης, το να μπεις ή όχι στο friendzone δεν εξαρτάται μόνο από τις πράξεις σου αλλά και από τις επιθυμίες της. Όσο δεκτική ή φιλική και να ναι δε σημαίνει ότι σε βλεπει ερωτικά. Ακόμα και αν σε βλέπει, δε σημαίνει ότι θέλει να δοκιμάσει να κάνει κάτι ή ότι είσαι η πρώτη της επιλογή ή ότι είναι σε φάση να κάνει σχέσεις κλπ. Έχε τα κατα νου αυτά.

      Μίλα πρώτα στην αδερφή σου και πες ότι σου αρέσει πραγματικά το κορίτσι και μάθε αν έχει αγόρι ή είναι αισθηματικά μη διαθέσιμη για τους χ λόγους. Αν σου πει ότι το πεδίο είναι ελεύθερο, πιάσε την κοπέλα και μίλα της ειλικρινά για το τι αισθάνεσαι και διαβεβαίωσέ την πως αν δεν την ενδιαφέρει μία τέτοια σχέση δεν υπάρχει πρόβλημα και όλα καλά και πας παρακάτω. Αλλιώς κάτσε στα αυγά σου και ξέχνα την. Χρησιμοποίησε τα μέσα που έχεις και κινήσου μεθοδικά!

      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  17. geia sou afrodhth k apo mena. Exw na sou kanw merikes erwthseis ... gia thn akribeia duo erwthseis. Apo mikros pou me thimamai eimouna dropalos me tis kopeles se shmeio pou de borousa kan na pw kati erwwtiko se kapoia poso malon na aggiksw kapoia erwtika. adimetwpizw to fobo mou vgainodas eksw milwdas se diafores agnwstes pros mena kopeles loipon hthela na rwthsw ti les otan meta apo 10 lepta gnwrimias se rwthsei kapoia kopela ti douleia kaneis; to paizeis ligo musthrio gia na fadazetai; ta fouskoneis k les paramuthia; h ths petas ksera, eimai skoupidiarhs sto dhmo k thn ksenerwneis ; k deyteron pws pisteyeis pws prepei na to xeiristeis me kapoia kopela gia na se dei erwtika k oxi sa filo; Boreis na mou doseis merika paradeigmata;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Κατ αρχάς ΓΙΑΤΙ γράφεις με greeklish; Πρέπει να βγάλω τα ματάκια μου για να τα διαβάσω;! Ααααχ δε με σκέφτεστε καθόλου. (Κάνε ορθογραφικά όπως άλλοι, αλλά να προτιμάς ελληνικά)

      Στο θέμα μας. Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή, όχι μόνο ερωτικά είναι η αυτοπεποίθηση. Όχι, να σαι ψώνιο, αλλά να πιστεύεις στον εαυτό σου. αυτό πρακτικά σημαίνει να έχεις αυτογνωσία, να αγαπάς τον εαυτό σου για τα καλά και τα κακά του και να τον εκτιμάς. Το να σαι ντροπαλός, όταν δεν είναι σε επίπεδο να σαι αντικοινωνικός είναι πολύ γλυκό. Οι περισσότερες γυναίκες νιώθουν όμορφα δίπλα σε έναν προσγειωμένο και ίσως ρομαντικό άντρα. Άρα, κράτα το και χρησιμοποίησέ το προς όφελός σου.

      Πέραν αυτού, προτείνω να σαι ειλικρινής στις σχέσεις σου. Δεν είσαι υποχρεωμένος να πεις τα πάντα σε έναν άγνωστο για σένα. Δεν έχει δικαίωμα να ξέρει. Όποτε ένα θέμα σε φέρνει σε δύσκολη θέση, πχ μία αδιάκριτη ερώτηση, να λες ευγενικά ότι ο άλλος γίνεται αδιάκριτος (χαμογελώντας).

      Μην πας όμως να εντυπωσιάσεις ή να κρύψεις κάτι που αργά ή γρήγορα θα αναγκαστείς να πεις αν με το κορίτσι προχωρήσετε. Δεν υπάρχει πιο άσχημο πράγμα από τα ψέμματα. Υποτιμάς την νοημοσύνη της, την δουλεύεις, καταπατάς το δικαίωμά της να αποφασίσει μόνη της αν σε θέλει ή όχι, την υποβιβάζεις σε άτομο ρηχό (που εκτιμά μόνο ωραιοποιημένες καταστάσεις) και φυσικά υποτιμάς εσένα. Και αν δεν αγαπάς εσένα, δεν θα αγαπήσεις κανέναν. Οπότε αποκλείεται να θεωρήσει ότι είσαι καλός σύντροφος.

      Ακόμα και αν υπάρχουν πράγματα που δε νιώθεις άνετα να πεις ή ντρέπεσαι για αυτά υπάρχουν δύο λύσεις. Α. Πες ότι θα προτιμούσες να το συζητήσεις όταν γνωριστείτε λίγο καλύτερα, γιατί σε φέρνει σε δύσκολη θέση. Β. Πες την αλήθεια και αυτοσαρκάσου γι αυτό.

      Κανείς δε μπορεί να χρησιμοποιήσει εναντίον σου κάτι που ο ίδιος έχεις αναφέρει, ειρωνευτεί και ξεπεράσει άνετα. Αν δε της αρέσεις για τον χ,ψ λόγο έχει κάθε δικαίωμα (και δε φταίει απαραίτητα ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό σου). Ούτε εσένα σου αρέσουν οοολα τα κορίτσια. Στο κάτω κάτω εκείνες χάνουν. Θα ήθελες να είσαι με κάποια που θα σε έκανε να μην αισθάνεσαι όμορφα; Δεν αξίζει τον κόπο!

      Καλή σου επιτυχία!

      Διαγραφή
  18. για σου Αφροδιτη. ειμαι 12 χρονων και θελω να ζητησω την βοηθια σου σε κατι .Εδω και λιγο καιρο οταν παω τα απογευματα στο σχολειο για να παιξω μπαλα με τους φιλους μου εχει αρχισει να μου αρεσει ενα κοριτσι το οποιο ερχεται με τις φιλες τις και καθονται στις σκαλες του σχολειου.Στην αρχη δεν μου εδεινε πολυ σημασια αλλα τωρα τελευταια την εχω δει να με κοιταει , οχι για 2 και 3 δευτερολεπτα αλλα για 10 , 11 δευτ.Δεν ξερω αν αυτο ειναι σημαδι οτι με θελει η οχι .Και τελος παντων θελω καπως να την πλησιασω αλλα το θεμα ειναι πως δεν μπορεις να την πετηχεις μονη της και πως εγω δεν εχω και πολυ περα με αυτα.Να σημιοσω επισις πως απο τον σεπτεμβριο θα παω στο γυμνασιο και αυτη θα παει δευτερα γυμνασιου στο ιδιο σχολειο που θα παω.θα χερομουν πολυ αν μου απαντουσες ..Ευχαριστω εκ των προτερων.

    Νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Νίκο! Δεν μπορώ να σου πω με μονάχα ένα σημάδι, με σαφήνεια αν της αρέσεις ή όχι. Σίγουρα της τραβάς την προσοχή. Βέβαια έχε κατά νου ότι στις ηλικίες σας οι άνθρωποι δεν έχουν την ίδια ευκολία να επικοινωνούν με ακρίβεια το τι νιώθουν, οπότε συχνά τα μηνύματα είναι μπερδεμένα.

      Είναι άβολο που δεν μπορείς να την πετύχεις μόνη της, αλλά προσπάθησε να ρίξεις την μπάλα προς το μέρος της ή αν κάτσεις να ξεκουραστείς και έχεις καποιο σνακ να την ρωτήσεις αν θέλει και εκείνη ή να την ρωτήσεις πως τη φαίνεται το γυμνάσιο μιας και σύντομα θα πας. Αν την βλέπεις πολύ σνομπ ίσως είναι λίγο δύσκολο να τα κάνεις αυτά. Αλλά δεν έχεις να χάσεις κάτι, το πολύ πολύ να είναι κάπως κρύα. Ε και;

      Για να μην εκτεθείς πολύ και απότομα, αφού θα ναι κι άλλος κόσμος μπροστά και θα την πετυχαίνει; και στο σχολείο από φέτος, προσπάθησε να κάνεις μία φιλική και ευγενική προσέγγιση και έπειτα βλέπεις πως θα κινηθείς.

      Καλή σου επιτυχία και καλή σχολική χρονιά!

      Διαγραφή
  19. για σου αφροδίτη είμαι ο Γιώργος και θέλω να σου κανό μερικές ερώτησης πως να πλησιάσω μια κοπέλα που μου αρέσει την. γνωρίζω καθόλου. το πρόβλημα μου είναι ότι. δεν ξέρω τι να τις πω. ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα σχετικά κείμενα έχουν αρκετές πληροφορίες για να νιώσεις πιο άνετα. Να είσαι ο εαυτός σου και να έχεις μέτρο σε ό,τι κάνεις. Αν σου αρέσει και δείξεις με ειλικρίνεια το ενδιαφέρον σου είναι πιθανότερο να τα πας καλά.

      Καλή επιτυχία.

      Υγ. Αν μου γράψεις επιμέρους ερωτήσεις φρόντισε να δίνεις σαφείς πληροφορίες και το κείμενό σου να βγάζει νόημα, δεν είμαι μάντης :)

      Διαγραφή
  20. Geia sou afroditi eimai 15 xronwn katarxas grafw greeklish dioti ehei kati thema to pc kai den allazei glwssa. Sto thema mas eimai kapsouris ypervolika me mia kopela sthn hlikia mou. Sinantiwmaste sto xwrio xristougenna pasxa kai kalokairi kai ehw faei dio fores x giati den xerw apla den me goustare. Eimaste sthn idia parea kai ta eixe me dio filous mou pou einai sthn parea mporeis na me voeitheiseis an kai ehw hdh xeilophtes apo palia giati thn agapw poli? Se euxaristw kai sinexise thn kalh douleia sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου κι εσένα! Από την στιγμή που έχει εκφράσει ότι δεν της αρέσεις και μάλιστα πολλές φορές οφείλεις αφενός να σεβαστείς την άποψή της (με ποιο δικαίωμα σώνει και ντε πρέπει να σε ερωτευτεί κι αυτή!) και αφετέρου να στραφείς σε κάποια που ανταποδίδει το ενδιαφέρον σου και μπορείτε, ρεαλιστικά να έχετε μία επαφή.

      Τα συναισθήματά σου δεσμεύουν εσένα, όχι εκείνη. Δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους και με την στάση σου μόνο ενοχλητικός και αντιπαθείς μπορείς να γίνεις. Εφόσον στην παρέα ήδη έχει σχέση με άλλα αγόρια θα είναι άβολο για όλους να τους δοκιμάσει όλους.

      Σκέψου λογικά λοιπόν, ώριμα και μάθε να σέβεσαι την ελευθερία των άλλων. Είναι φίλη σου και τίποτα παραπάνω. Στο μέλλον θα βρεις άλλη κοπέλα να ταιριάζετε!

      Διαγραφή
  21. Λοιπον είμαι 14 και μου αρέσει μία συμμαθήτρια μου. Θα ήθελα αν μπορείς να μου πεις πως να την προσεγγίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα με λένε θάνο είμαι 29 πολύ ωραίο το άρθω σου φαίνεται τόσο απλό και εύκολο να προσεγγίσει ενας άντρας μια γυναίκα που αναρωτιέμε και εγω πόσες ευκερίες εχω χάση.Αφου Είναιτόσο εύκολο ομως να προσεγγίσει μια κοπέλα ενας άντρας τότε γιατι βλέπω πολούς, μεγαλύτερους απο μένα κι όλλας να είναι μπακούργια πιο μικρός εγω ημουν πολί ντροπαλός τώρα είμαι πολύ διστακτικός και απλά το αφήνω στην τύχει απλά οταν το φέρει η στιγμή για αυτό είχα λίγες ευκερίες μέχρι τώρα και πανω που έλεγα βρίσκω αυτό που ψάχνω χαλούσε στη μπορεία για τον α β λόγο ασε που πολλές της βλέπω το παίζουν ντίβες ψιχρές αδιάφορες και τέλος πάντων τι πρέπει πια να εχει ενας άντρας τι στιλ το αλίτικο γυμνασμένος με τατουαζ και σκουλαρίκια να είναι λεφτάς.μήπως τελικά ζητάμε πολλά και πολλή πολλές μένουν μόνοι τους γιατί σίγουρα τα καλά παιδειά δε τους δίνετε και πολύ σιμασία εκτός αν είστε σε ιλικία που έχαιτε κατασταλάξη τι θέλεται απο 25 και πάνω δηλάδή αλλη λένε είναι πολύ εύκολο να βρεις γκόμενα αλλά για μένα δεν είναι μόνο η καλοπέρασει να βρω μια να περάσω καλά και να εκτονοθώ και τώρα που έφτασα 29 κατάλαβα οτι δεν εχει σημασία το πόσες σχέσεις εχει κάνει κανείς και σίγουρα για μένα δεν υσχίει πια το μια ισον καμία ούτε εχει σημασία να εχει ενας άντρας μαι λίστα με γκόμενες τα θεορω βλακίες μεγάλες αν βρεισκης τον κατάληλο άνθρωπο πιάνει για 10 οπότε άργησα να κατασταλάξω μάλλον τι κριβός θέλω να βρω και μάλλον ημουν μπερδρεμένος πολύ αλλά και εσις οι γυναίκες έχετε γίνει πολύ ντίβες και το παίζεται πολί αδιάφορες που απλα΄δε μπένουμε καν στον κόπο να προσπαθήσουμε αφου ξέρουμε το αποτέλεσμα κάνω λάθος.Τέλος πάντων συγνώμη για τι φλιαρία μου απλά πέφτω απο τι μια απογοήτευση στην άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καραρχας ειμαι 15 χρονων.κατα τη γνωμη μ ειμαι ασχημος(νταξη οχι και για φτυσιμο).δεν εχω κανει σχεση με κοπελα ουτε καν φιλησει ποτε(τραγικο) και δεν ξερω πως ειναι.ειμαι ησυχος και ντροπαλος.ετσι οπως ειμαι εξωτερικα και μαζι με την προσωπικοτητα μου δεν ειμαι σε θεση να πλησιασω κοπελα ποσο μαλλον να την ''κερδισω''.επισης και να γινει το θαυμα και να καταφερω να την πλησιασω και να της πω να βγουμε ,οταν θα βγουμε δεν θα εχω τι να της πω.και γενικα οταν εκανα παρεα και με κοριτσια στο σχολειο και ξερω γω καθομασταν καπου δεν μιλαγα απλα εκανα καμοια μακακια και πεταγα μακακιες μπας και γελασουνε(γελαγαν αλλα δεν εχει σημασια..)και πιστευω ειμαι βαρετος με την εννοια οτι δεν μιλαω πολυ εκτος απτα θεματα που με ενδιαφερουνε και εχω κατι να πω(ακομα και μπαλα που πηγενουμε με τους φιλους μου να δουμε εγω δεν μιλαω σχεδον καθολου επειδη δεν ασχολουμε).και με τους φιλους μου οταν βγενουμε εξω υπαρχουν παυσεις αμηχανιας(που νιωθω και οικια μαζι τους, φανταστειται με την κοπελα που θα εχω ουτος ή αλλος αγχος..).Μπορειται να με βοηθησετε ξερω γω.να μου δωσεται καμοια συμβουλη.ευχαριστω
    -Μπακαλιαρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητή Αφροδίτη

    Αρχικά πρέπει να πώ οτι μου αρέσει πάρα πολύ το μπλόγκ σου, και βρίσκω τις απόψεις σου ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Σίγουρα θα αφιερώσω χρόνο να το διαβάσω σιγά-σιγά.

    Έχω χάσει το μυαλό μου με μια κοπέλα που συχνάζει τελευταία στο μπάρ που συχνάζω κι εγώ, και μ'εχει πιάσει η απελπισία. Έτσι ανακάλυψα και το μπλόγκ σου.

    Δέν θυμάμαι ακριβώς πότε την πρωτοείδα, αλλά πιστεύω πως δέν ήταν πρίν τον Δεκέμβρη. Την παρατήρησα αμέσως γιατί είναι πολύ όμορφη (τουλάχιστον στα δικά μου τα μάτια), όπως άλλωστε θα παρατηρούσα οποιαδήποτε όμορφη κοπέλα. Με λίγα λόγια, δέν κεραυνοβολήθηκα, να το πώ έτσι.
    Δέν την έβλεπα συχνα, κι αν την είδα κάποιες συνεχόμενες μέρες, φαντάζομαι πως ήταν λόγω εορτών. Κάποια στιγμή, σε ανύποπτο χρόνο, "έπιασα" τον εαυτό μου να την αναζητεί στον χώρο. Τότε ήταν που συνειδητοποίησα πώς η κοπέλα αυτη, με τόσο κρυφό και μυστικό τρόπο, χτυπούσε την πόρτα της καρδιάς μου. Η απουσία της γινόταν όλο και πιο αισθητή μέρα με τη μέρα και, παράλληλα, οι βραδιές μου πιο άδειες. Πλέον, ο κύριος λόγος που πηγαίνω σ'αυτό το μπάρ που αποκαλώ στέκι εδώ και δεκαέξι χρόνια, είναι για να έχω την ευκαιρία να την δώ ξανά.

    Δέν ξέρω πολλά γι' αυτήν, σχεδόν τίποτα. Κάνει παρέα με μια κοπέλα γνωστή μου, και βγαίνουν σχεδόν πάντα μαζί, αλλά δέν νίωθω πως υπάρχει η απαιτούμενη οικειότητα ώστε να την ρωτήσω ή να της πώ κάτι. Κάθε φορά που βρίσκεται εκεί, η καρδιά μου χτυπάει σε άλλους ρυθμούς, δυσκολεύομαι να συγκεντρωθώ σε οποιαδήποτε συζήτηση με παρέα ή γνωστούς, και, ουσιαστικά, απομονώνομαι απο το περιβάλλον, την χαζεύω στα κλεφτά, και το μυαλό μου ταξιδεύει μαζί της.

    Τις τελευταίες δύο φορές που την είδα, με απόσταση πέντε ημερών μεταξύ τους, σταμάτησα να κοιτάζω στα κλεφτά. Ειδικά την προτελευταία, ένιωσα τόσο έντονη την ανάγκη, όχι επιθυμία, να της μιλήσω και να βρεθώ κοντά της, που άν δέν είχε καταλάβει τίποτα ώς τότε, πιστεύω πως κοιτάζοντας τα μάτια μου θα με διάβασε σαν ανοιχτό βιβλίο. Απο την αρκετά έντονη οπτική επαφή μας, και με κάθε επιφύλαξη (έτσι είμαι εγώ, δυστυχώς), η εντύπωση μου είναι πως ενδιαφέρεται να γνωριστούμε (δέν τολμώ να γράψω "πως της αρέσω κι εγώ"). Δέν έδειξε να ενοχλείται, ούτε προσπάθησε να αποφύγει την επαφή. Αντιθέτως, υπήρξαν στιγμές που αισθάνθηκα πως με καλούσε, και, ειλικρινά, δέν μπορώ να καταλάβω τι στο διάβολο με σταμάτησε απ'το να πάω σ'αυτήν.
    Η απογοήτευσή μου που δεν βρήκα... το θάρρος να πώ; το θράσος; που δέν είχα το σθένος; δέν περιγράφεται με λόγια.
    Απο εκείνη τη μέρα, κοιμάμαι και ξυπνάω με την σκέψη της. Η αδυναμία συγκέντρωσης έχει επεκταθεί στη δουλειά μου, στην καθημερινότητα μου, παντού. Το στομάχι μου συνεχώς σφιγμένο και ανακατεμένο, κυρίως λόγω του δισταγμού μου να της μιλήσω και της δυσκολίας μου να την πλησιάσω, κάτι που πιθανόν θα είχε "φέρει" μια στοιχειώδη επικοινωνία και μια κάποια ηρεμία. (ναι, έχει και συνέχεια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. (...συνέχεια εδώ)

    Την είδα ξανά χθές, τη δεύτερη απο τις δυο τελευταίες φορές που προανέφερα, παρέα με τη γνωστή μου. Για άλλη μια φορά συνειδητοποίησα το πόσο όμορφα αισθάνομαι όταν την βλέπω και βρίσκεται κάπου γύρω μου, και, φυσικά, το χτυποκάρδι σταθερό μέρος της όλης εμπειρίας. Δέν μπόρεσα να κάτσω κάπου κοντά της, μήπως μου δοθεί κάποια ευκαιρία να σπάσω τον πάγο. Όπως ήταν φυσικό, αποσυνδέθηκα απο την πραγματικότητα και την παρέα μου (στους οποίους μετά αναγκάστηκα να εξηγήσω κάποια πράγματα) και αρχισα το "ταξίδι". Την χάζευα να μιλάει, να πίνει το ποτό της, να γλιστράει το δάχτυλο στο κινητό της, παρατηρούσα κάθε κίνησή της και μορφασμό του προσώπου της, και έλιωνα. Παρά το οτι βρισκόμουν εντελώς εκτός του οπτικού της πεδίου, μετά απο λίγη ώρα γύρισε το κεφάλι της να με ψάξει. Για το επόμενο δίωρο(!), και παραπάνω, γύριζε τακτικά και με κοίταζε κι αυτή. Όχι πεταχτές ματιές, αλλά "δυνατές", που κάποιες φορες θα ορκιζόμουν πως ξεπερνούσαν τα τρια δευτερόλεπτα.
    Και, παρόλο που λένε πώς όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος, το δίωρο αυτό αποδείχτηκε λίγο για μένα. Με έκανε να νιώσω πώς με περίμενε, πώς θα έπρεπε να σπρώξω ο,τι με κρατάει, να υπερνικήσω τις αναστολές μου, και, επιτέλους, να πάω να της μιλήσω. Και αφού για άλλη μια φορά δίστασα, και αποδείχθηκα "λίγος", έγινα χώμα.
    Το γεγονός οτι γνωρίζω την άλλη κοπέλα δέν με βοήθησε. Ίσως και να έδρασε αποτρεπτικά, αφού, προφανές φαντάζομαι, είμαι ντροπαλός. Θεωρώ δύσκολο βέβαια να μην ξέρει κάτι, όχι μόνο επειδή είναι φίλες, αλλά γιατί μόνο τυφλός δέν θα το έβλεπε. Αλλά και πάλι, σημασία έχει ότι δίστασα, κόλλησα.

    Δέν ξέρω τι άλλο να κάνω, πέρα απ'το να βρίσκομαι σε εγρήγορση, περιμένωντας εκείνη την καταραμένη ευκαιρία που θα βοηθήσει να σπάσει ο πάγος. Και παράλληλα να σκέφτομαι πως δέν θα με περιμένει πολύ ακόμα, γιατί απλά δέν γίνεται έτσι, αλλά ούτε και την συναντώ τόσο συχνά. Και ακόμα χειρότερα, να φοβάμαι μήπως όλη αυτή η διστακτικότητα γυρίσει εναντίον μου, αφού, κακά τα ψέματα, έιναι κακό δείγμα, πόσω μάλλον όταν έχεις κάνει σαφές το ενδιαφέρον σου και έχεις λάβει θετική αντίδραση. Η αυτοπεποίθησή μου βρίσκεται υπό το μηδεν, και ο φόβος να χάσω μια ευκαιρία για σοβαρή σχέση με κυριεύει και με τρελαίνει.
    Το μόνο σίγουρο είναι οτι έχω ερωτευθεί, οτι αγαπάω τρελά μια κοπελα που δέν γνωρίζω κάν. Κι όσο κι άν υπάρχει μια σοβαρή πιθανότητα να έχω κάνει λάθος εκτίμηση και να μήν ταιριάζουμε σε τίποτα, αυτό μένει να φανεί, αρκεί να μπορέσω αυτή την πιθανότητα να την διεκδικήσω.
    Στο κάτω-κάτω, καλώς ή κακώς, όταν αγαπάω δίνω τα πάντα χωρίς να περιμένω πολλά, κι αυτό το έχω πληρώσει με πολύ πόνο στο παρελθόν. Αλλά δέν μαθαίνω, κι έτσι, νομοτελειακά, άν πήγαινε καλά θα υπήρχαν και οι απαιτούμενοι συμβιβασμοί απο μέρους μου, μεγάλοι ή μικροί.

    Έγραψα πολλά, αλλά άφησα και πολλά εκτός. Ίσως το πιο σημαντικό να είναι οτι υπάρχει μια καλη πιθανότητα να είναι ακόμα και 15 χρόνια μικρότερη, πάνω απο 20 αυτή, πάνω απο 30 εγώ. Δέν είχα ποτέ παρόμοια εμπειρία στο παρελθόν, με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Και η διαφορά αυτή, όχι μόνο δέν μου δίνει άνεση να μιλήσω, άλλωστε πάντα ήμουν συνεσταλμένος, αλλα μου προκαλεί και μεγαλύτερο άγχος. Τέλος, ίσως να τα έγραψα όλα αυτά επειδή έχω ανάγκη να τα βγάλω απο μέσα μου, κι απλώς δέν έβρίσκα τον κατάλληλο άνθρωπο.

    Καλή συνέχεια και καλή τύχη σε ο,τι κάνεις, να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Συγγνώμη που δέν έβαλα ένα όνομα, το είχα στο νου μου αλλά... για ποιό νου μιλάμε τώρα! Κάλιο αργά...

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ένα σχολιάκι θα μας έκανε καλύτερους! Και αν δεν σας κάνει κόπο βάλτε και ένα ονοματάκι ή κάποιο ψευδώνυμο! Μου αρέσει να ξέρω σε ποιους απευθύνομαι και δίνει ένα πιο προσωπικό τόνο! :) :) :)