Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Απλά




Το να μιλάς απλά είναι αξιοθαύμαστο. Σε κάθε επίπεδο, κάθε φορά για οποιοδήποτε θέμα. Δεν λέω απλοϊκά... Λέω απλά! Περιεκτικά. Δυνατά. Απρόσμενα. Κάτι τέτοιο προϋποθέτει πολλές αρετές, γνώση, ωριμότητα, γενναιότητα, ταπεινότητα, αξιοθαύμαστη σιγουριά και πίστη.

Τα απλά λόγια αντιπροσωπεύουν την ακεραιότητα, το βάθος, την σοφία και την δύναμη αυτού που τα λέει. Είναι σπουδαίο κάποιος να μπορεί να εκφράζει έτσι τα συναισθήματά του, πάντα το θαύμαζα και πάντα θα το θαυμάζω. Ίσως γιατί εγώ ποτέ δεν θα μπορούσα να το κάνω, ή θα το έκανα μόνο σε στιγμές πολύ μεγάλης κρίσης.

Είναι άκρως τρομακτικό να έρχεσαι αντιμέτωπος με την σιωπή που συνεπάγεται μία λιτή και γεμάτη ουσία δήλωση. Μοιάζει σαν να ξεγυμνώνεσαι μπροστά στο άγνωστο του νου του συνομιλητή, σε ένα σκοτεινό, κρύο δωμάτιο και το βλέμμα του να σου τρυπάει τα κόκκαλα. Τουλάχιστον έτσι το φαντάζομαι. Και το μεγαλείο είναι κάποιος να το κάνει χωρίς να αναμένει απάντηση ή ακόμα χειρότερα γνωρίζοντας την αποθαρρυντική απόκριση.

Κακά τα ψέμματα ποιος θα άντεχε κάτι τόσο έντονο και δυνατό; Μόνο κάποιος που είναι τόσο δυνατός και γενναιόδωρος όσο και ικανός να αντέχει μία σκληρή δοκιμασία με αυτοθυσία.

Για μένα η ειδοποιός διαφορά των κοινών θνητών και των τόσο ισορροπημένων και σοφών ανθρώπων είναι η ανιδιοτέλεια και η ευγένεια ψυχής που διαθέτουν. Αυτό τους επιτρέπει να αισθάνονται τα πιο δυνατά και σπουδαία συναισθήματα αλλά ταυτόχρονα να είναι σε θέση να τα υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο. Αγαπούν με τρόπο ισοπεδωτικό, ακατάπαυστο, ήρεμο, ελεύθερο μα ποτέ βαρετό και πάντα εκπληκτικά συνειδητό. Έτσι διαθέτουν την μεγαλύτερη εφικτή ομορφιά και γοητεία. Στα δικά μου μάτια τουλάχιστον.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένα σχολιάκι θα μας έκανε καλύτερους! Και αν δεν σας κάνει κόπο βάλτε και ένα ονοματάκι ή κάποιο ψευδώνυμο! Μου αρέσει να ξέρω σε ποιους απευθύνομαι και δίνει ένα πιο προσωπικό τόνο! :) :) :)