Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Το άλλο μου μισό


.

Να μη νιώθεις μισός.
Όλοι ένα ολόκληρο είμαστε, που κρατά το χέρι ενός άλλου ολόκληρου όταν κινδυνεύει να σπάσει σε κομμάτια.

Άντε, γιατί ώρες ώρες τα λέω ωραία!

Είναι τουλάχιστον ανόητο να πιστεύουμε σε θεωρίες άλλου μισού, μοναδικού έρωτα, απόλυτης σχέσης. Κάθε σχέση είναι μοναδική. Όχι απαραίτητα τόσο αγαπημένη ή ευχάριστη για εμάς όσο άλλες. Μα κάθε σχέση αν το θες μπορεί να είναι σχέση ζωής. Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό χαρακτηριστικό ή σπάνιο εύρημα που θα αναζητάς.

Βέβαια γίνεται να σαι και μισός. Στην περίπτωση εκείνη που είσαι όντως μισός. Τότε κανένα μισό ή ολόκληρο δεν δύναται να σε ολοκληρώσει. Αυτό αποτελεί μία προσωπική διαδικασία, που άπαξ και αρχίσει, πορεύεσαι για πάντα μαζί της.

Αυτό όπως και όλα, είναι μία ακόμα επιλογή. Με ό,τι ελευθερία και ευθύνη συνεπάγεται κάτι τέτοιο. Αν μη τι άλλο στον έρωτα και άρα στην ζωή δεν υπάρχουν περιοριστικές γραμμές. Μπορείς πάντα να πας πιο μακριά και πιο βαθιά. Αρκεί να το θες. Άλλοτε θα αξίζει και άλλοτε όχι. Είθε να αξίζει, όμως.

Έχουμε ξαναπεί ότι η δύναμη για ό,τι θέλουμε είναι στα χέρια μας. Τίποτε δεν έχει την ικανότητα να μείνει μακριά από εμάς αν αποτελεί στόχο μας. Απαιτεί σκληρή δουλειά, υπομονή, επιμονή και ασίγαστο πάθος. Όχι, γιατί αυτό μας αξίζει, αλλά γιατί εμείς του αξίζουμε... Κανείς δε χρωστά τίποτα σε κανέναν (αφού όλοι εμπλέκονται με όλους). Το ζήτημα τίθεται στο να εμπνεύσεις την προσφορά. Και αυτό επιτυγχάνεται προσφέροντας, άδολα.

Γιατί όσοι μιζεριάζουν και γκρινιάζουν για τα βάσανά τους, τις δυσκολίες τους, τα προβλήματά τους, σα να ναι οι μόνοι στον κόσμο ή μη κατανοώντας ότι άλλοι είναι χειρότερα, καταλήγουν να ναι δυστυχισμένοι. Είδες κανέναν ζωηρό, ευγνώμων άνθρωπο να μην απολαμβάνει την ομορφιά και το μεγαλείο της ζωής;

Καλά θα μου πεις, για να μαι ευτυχισμένος ή με μία ωραία σχέση, πρέπει να κάνω τόόόσο κόπο; Ναι! Έχεις δει ποτέ σου κάτι αξιόλογο, σπάνιο, αξιοζήλευτο, σπουδαίο να χαρίστηκε σε κάποιον; Μα το κλειδί είναι να δεις ότι η ευτυχία και η απόλαυση είναι στην εξουσία που ασκείς στη ζωή σου και τις δυσκολίες, ώστε πάντα να καταλήγεις και να προσφέρεις στην κατεύθυνση που επιθυμείς. Το να έχεις την ευκαιρία να ζεις και να μπορείς, είναι από μόνος του ο λόγος που οφείλεις να χαμογελάς.

Δεν έχεις κάτι, που πραγματικά δεν ήθελες ή δεν ήσουν διατεθειμένος να καταβάλλεις το τίμημά του. No pain, no gain.

Υγ.1 Everyone wants something for nothing, but noone wants nothing for something ;) (ανυπέρβλητα λακωνικό και ουσιώδες)

Υγ.2 Θυμάμαι σαν χθες που άκουγα το σημερινό τραγουδάκι, ούσα μικρούλα, βλέποντας Terminator 2 στην γνωστή σκηνή και σαν 2 ετών νινί να δίνω πόνο στο χορό! χαχαχα νομίζω πλέον ότι αν έκανα ποτέ show (τα γνωστά!) και μπορούσα να χορέψω μόνο ένα κομμάτι, θα ήταν αυτό. I'm bad to the bone λέμε! (περίεργα γούστα από την πρώτη μέρα ζωής!)


6 σχόλια:

  1. Φόρτωσε μας και με άλλα τέτοια όμορφα και σοφά λόγια!Αναμένουμε!!

    ΥΓ1 Παρατήρησα μόλις τώρα οτι έχεις ανεβάζει Ναζίμ Χικμέτ (Τούρκος Κομμουνιστής ποιητής) ;)

    ΥΓ2 Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει αλλά πάρε μια ιδέα :keep your eyes on the stars, and your feet on the ground.(σκέψου το )


    Ο ανώνυμος Αναγνώστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ανωνυμε, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λογια! :) μακαρι να βλέπω αλήθειες και να τις μοιραζομαι! Ισως κάποιος γίνει ευτυχισμενος ετσι.

      Τώρα το παρατηρήσεις και είσαι και φανατικός; ντροπή! Χαχαχα ναι κάτι ξέρουμε και απο ποιητές και απο κομμουνιστές!

      Πολύ σωστο και ωραίο ρητό. Λίγο πολύ θα μου ταίριαζε ή θα το ηθελα να μου ταιριάζει.

      Σας ευχαριστώ για την προτίμηση σας να μας ξαναδιαβασετε χαχαχα!

      Διαγραφή
  2. "Όλοι ένα ολόκληρο είμαστε, που κρατά το χέρι ενός άλλου ολόκληρου όταν κινδυνεύει να σπάσει σε κομμάτια."

    !

    "Είναι τουλάχιστον ανόητο να πιστεύουμε σε θεωρίες άλλου μισού, μοναδικού έρωτα[...]"

    Ποτέ δεν δηλώσαμε σοφοί, Venus μου.

    "Αυτό αποτελεί μία προσωπική διαδικασία, που άπαξ και αρχίσει, πορεύεσαι για πάντα μαζί της."

    Καμιά φορά με τρομάζει ο πραγματισμός σου.

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :)

      Αν ήμασταν ήδη σοφοί, κάτι μου λέει ότι μας περίμενε μία πολύ βαρετή, για εμάς, ζωή. Ακόμα και για τους άλλους, θα ήμασταν εκείνος ο σπασίκλας που έχει ήδη διαβάσει το βιβλίο ή δει την ταινία και προδίδει το τέλος.

      Καμιά φορά με τρομάζει και μένα, γι αυτό τα μοιράζομαι :)

      Ευχαριστώ που διαβάζεις, όπως πάντα, φιλιά :)

      Διαγραφή

Ένα σχολιάκι θα μας έκανε καλύτερους! Και αν δεν σας κάνει κόπο βάλτε και ένα ονοματάκι ή κάποιο ψευδώνυμο! Μου αρέσει να ξέρω σε ποιους απευθύνομαι και δίνει ένα πιο προσωπικό τόνο! :) :) :)