Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Ενδείξεις


Τον σωστό τον άνδρα τον καταλαβαίνεις από το πόσο ξέρει τι θέλει, πόσο ώριμος, επιλεκτικός, υπομονετικός, επίμονος, με στρατηγική και ικανότητα να σε διαβάζει (όντως, όχι να το νομίζει) είναι.

Αλλά αν υπάρχει ένα απαράμιλλα σημαντικό χαρακτηριστικό, που κάνει οποιονδήποτε (τουλάχιστον) ακαταμάχητο (πέραν από τα λαμπερά του μάτια) είναι ο έλεγχος. Η ικανότητά του με άλλα λόγια να διαχειρίζεται τις καταστάσεις, με ψυχραιμία, ειδικά εκείνες που δεν αναμένεται να έχει. Πόσο μπορεί να φτάνει στα άκρα χωρίς να ξεφεύγει.  Πόσο μπορεί να σε τσιγκλίσει μέχρι να δείτε ποιος θα σπάσει πρώτος (ωραίο βασανιστικό παιχνιδάκι...).

Αυτός ο άνδρας ξέρεις ότι θα σου κρατάει το χέρι. Ξέρεις ότι μπορείς να τον εμπιστευτείς και να βασιστείς σε εκείνον. Ξέρεις ότι κοντά του μπορείς να χαλαρώνεις που και που αντί να περνάνε όλα από σένα. Ξέρεις ότι μπορεί να σε ακολουθήσει σε μαραθώνιες μάχες, βάζοντας όρια και ξεπερνώντας τα (όταν πρέπει).

Ο σωστός ο άνδρας είναι ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί, που σου δίνει ίσα να καταλάβεις την ζεστασιά και την ένταση, αλλά σε κάνει να περιμένεις εναγωνίως και την συνέχεια. Η έκρηξη έρχεται αργά, με ορμή και κυρίως, ένα βήμα πριν γίνει βαρετός.

Αυτός ο άνδρας είναι στοργικός, προστατευτικός, τρυφερός. Αλλά γνωρίζει και αρέσκεται, παράλληλα, να σε φέρνει κοντά στα όριά σου και να σε κάνει να τα ξεπερνάς και να γίνεσαι μία καλύτερη εσύ. Μα δέχεται να του το κάνεις κι εσύ. Αυτό είναι το μαγικό! Ταυτόχρονα, είναι τόσο απαλός, που αισθάνεσαι να κυλίεσαι σε πουπουλένια σύννεφα μία ηλιόλουστη ανοιξιάτικη μέρα.

Είναι ο άνθρωπος που θα έρθει τόσο κοντά σου, ώστε να τον νιώθεις αλλά να μην σε αγγίζει μέχρι η επαφή να γίνει ανάγκη.  Όλα από μία κλωστή κρέμονται, αλλά μαζί θα την δείτε σιγά σιγά να λιώνει. Αλλιώς θα ήταν όλα τόσο βαρετά, προβλέψιμα, συνηθισμένα, εύκολα. Κι αυτός ο άνδρας όπως και εσύ, υποθέτω, δεν επιθυμεί τίποτα μη ξεχωριστό!

Θα μου πεις πολύ περίπλοκο δεν είναι; Περίπλοκο, όχι, σπάνιο, ναι! Μα καλέ μου αναγνώστη, δεν αρκεί να ζεις την ζωή σου, χρειάζεται να κάνεις μία συλλογή στις εμπειρίες σου. Η ζωή είναι πολύ μικρή, για να είναι θλιβερή (το χουμε ξαναπεί). Ζήσε την δική σου σαν μία μοναδική!

Ο σωστός ο άνδρας είναι ο βράχος. Είναι και η σταγόνα που διαβρώνει τον δικό σου βράχο και φτάνει στην καρδιά σου. Αργά και σταθερά, ένα χιλιοστό τη φορά, δίχως αμφιβολία και πισωγύρισμα. Ξέρει τι θέλει, το θέλει απόλυτα και θα το έχει. Αλλά μόνο αν του αξίζει θα το κρατήσει. Το ξέρει ότι αφού κατακτήσει, αρχίζει ο πραγματικός αγώνας και η ομορφιά του παιχνιδιού. Άλλωστε ποιος χόρτασε με ορεκτικά, μόνο;!

Υγ.1 Κι όλα αυτά για το δικό του καλό, εκείνος γίνεται ερωτεύσιμος, εσύ δεν κερδίζεις κάτι (εκτός από έναν ακόμα μπελά στο κεφάλι σου, όπως με κάθε έρωτα)! Αλλιώς περνάει και δεν κολλάει.

Υγ.2 Ελεεινά θεϊκό τραγούδι!
Υγ.3 Καλές γιορτές αναγνωστάκια, όμορφες στιγμές που θα κάνουν πλούσιες αναμνήσεις :)
Υγ.4 Δεκέμβριος χωρίς ερωτικό προσανατολισμό γίνεται; Δεν γίνεται! Άρα, έπρεπε να δημοσιευτεί και αυτό κάποτε. Άντε, μπας και πληθύνουν οι σωστοί άνδρες. Εντάξει και οι υπόλοιποι καλοί είναι, αλλά όχι του γούστου μου. Σμουατς!

Υγ.5 Υπάρχουν πράγματα, συμπεριφορές, φράσεις, κινήσεις, βλέμματα που λατρεύω (κάτι λιώνει μέσα μου) ή μισώ. Και τα δύο σε απόλυτο βαθμό. Αλλά δεν μιλάω ποτέ σε κάποιον για αυτά, ούτε γράφω, ούτε όταν τα κάνει τα επισημαίνω ως το κάτι σπουδαίο που ναι για μένα. Απλώς αυτούς τους ανθρώπους τους αγαπώ ή τους σιχαίνομαι λίγο παραπάνω, τόσο γιατί κάνουν ό,τι κάνουν, όσο (και κυρίως) γιατί συνεχίζουν να το κάνουν, χωρίς να ξέρουν πόσο σημαντικό είναι στα μάτια μου. Είναι από φυσικού τους έτσι απλά, αβίαστα και δίχως υποκρισία (απο)γοητευτικοί!


2 σχόλια:

  1. (εκτός από έναν ακόμα μπελά στο κεφάλι σου, όπως με κάθε έρωτα) <===Εαν δεν το λες ειρωνικα, κανεις μεγαλο λάθος... Χρόνια πολλά για τις 15 και τις 25 του μήνα τουτου...


    Ο Ανώνυμος Αναγνώστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ειρωνικά και κυριολεκτικά! Ο έρωτας είναι μπελάς, ωραίος, αλλά μπελάς. Σε ένα ιδανικό κόσμο θα κοιμόμουν και θα ερωτευόμουν αποκλειστικά όταν, άμα και για όσο ήθελα! Δέσμιοι των παθών μας λοιπόν.

      Χαχαχα σε ευχαριστώ πολύ! Επίσης χρόνια πολλά και καλά για τις 7 του ιδίου.

      Διαγραφή

Ένα σχολιάκι θα μας έκανε καλύτερους! Και αν δεν σας κάνει κόπο βάλτε και ένα ονοματάκι ή κάποιο ψευδώνυμο! Μου αρέσει να ξέρω σε ποιους απευθύνομαι και δίνει ένα πιο προσωπικό τόνο! :) :) :)